Англия стартира с победа на Евро 2020

OFFNews 13 юни 2021 в 18:40 846 0

Снимка Getty Images

Отборът на Англия победи Хърватия с 1:0 на "Уембли" в първия двубой от битката в група D на Евро 2020. Единственото попадение за домакините вкара Рахим Стърлинг, който се възползва от грешки в защитата на противника в 57-ата минута. Това бе историческа първа победа на англичаните в откриващ мач на европейско първенство. 

Двата отбора играха на полуфинала на Мондиал 2018, като хърватите успяха да изтръгнат победата след продължения. След това "трите лъва" взеха частичен реванш за това поражение в полуфинала от турнира Лига на нациите през ноември същата година, когато спечелиха с 2:1.

Като цяло срещата беше предимно позиционна и с тактическо надлъгване. Възелът беше разплетен след около чакс игра. В 56-ата минута англичаните откриха резултата след атака от дясно на Калвин Филипс, но и две нескопосани и закъснели изяви на защитата на Хърватия.

След това топката беше подадена в центъра на отбраната към Стърлинг, а той успя да вкара през шпагата на Чалета-Цар и излезлия да го срещне вратар Ливакович. Хърватите така и не успяха да създадат някакво по-опасно положение до края и трябваше да се примирят със загубата. В другия мач от групата се изправят тимовете на Шотландия и Чехия, които играят в понеделник.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!