Аматьори взимат по 10 000 лева за победа над Лудогорец

OFFNews 18 април 2017 в 14:13 2643 0

Впечатляващата за аматьорския футбол 10 000 лева премия бяха обещани в Литекс преди днешния първи двубой от полуфиналите за Купата на България срещу Лудогорец. Вероятно идват от благодетеля на тима Гриша Ганчев.

Рекордът за премии в аматьорски отбор се държи от ЦСКА през миналия сезон. Тогава за спечелването на Купата на България всеки един от „червените" титуляри прибра по 10 бона.

Основна движеща сила в Литекс, първи в Северозападната "В" група, е Величко Дихонов. Той дълги години работеше за автентичния "оранжев" клуб, а сега дърпа конците и в члена на Северозападната трета лига, който през лятото взе лиценза на Ботев Луковит.

Друг от шефовете е бившият администратор на Литекс - Кольо Гавазов. Той дори бе забелязан на жребия за полуфиналите за Купата на България. Дихонов и Гавазов са единствените, които останаха в Ловеч и не преминаха в ЦСКА-София през миналото лято.

Литекс стигна до полуфинал след сензационен успех на дузпи срещу Черно море в миналия кръг. Треньор е бившият национал Живко Желев, а на терена играят опитни кучета като Наско Курдов, Искрен Писаров, Руслан Иванов.  

В другия полуфинал се срещат Верея и Ботев Пловдив. Първата среща е утре.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови