Али Соу получи повиквателна от Гамбия, но реши да остане в София

OFFNews 18 март 2019 в 10:53 1143 0

Нападателят на ЦСКА Али Coy е решил, че ще остане в България в паузата за националните отбори. В последните дни около него и Гамбия се заформи истинска сага. Английският медиен гигант Би Би Си вчера съобщи, че Coy в крайна сметка е отказал повиквателната от родината си.

Ситуацията е доста любопитна, тъй като още преди седмица се появи информация, че острието на ЦСКА няма да попадне в плановете на селекционера Том Сенфие за двубоя с Алжир на 22 март. Впоследствие белгийският треньор е размислил и е решил да изпрати повиквателна на Соу заради многото кадрови проблеми в атаката на Гамбия, появили се през последните дни.

Нападателят обаче е отклонил поканата, тъй като е бил против да пътува само, за да е резерва. През 2018-та гамбиецът записа 2 участия в националния отбор на своята страна, но се появяваше в самия край на срещите.

В крайна сметка Соу е предпочел да остане в ЦСКА и да продължи да се готви под ръководството на Любо Пенев по време на паузата в шампионата. Той отбеляза 6 гола в първите си 6 мача при новия треньор. ЦСКА остава с един чуждестранен национал - Жоржиньо в Гвинея-Бисау. Червените имат и 9 представители в родните селекции.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews