Ако усещаш напрежение на терена, стой си у дома

OFFNews 27 ноември 2018 в 14:32 1328 0

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо е заявил пред играчите си, които се представят под очакванията да си "останат вкъщи", ако напрежението на "Олд Трафорд" им идва в повече. 

"Червените дяволи", които са единствения отбор в Шампионска Лига този сезон без гол като домакини, ще се класират за елиминациите, ако победят гостуващия Йънг Бойс и в същото време Валенсия не спечели в Торино срещу Ювентус.

Срещата с швейцарците идва само три дни след нулевото равенство в английската Висша лига срещу Кристъл Палас, което отдалечи Юнайтед на 14 точки от лидера в класирането Манчестър Сити.

През този сезон "червените дяволи" са спечелили само три пъти като домакини от девет опита във всички турнири, а Моуриньо наблегна на това, че ще е липса на уважение спрямо феновете на клуба да каже, че предпочитат да играят навън.

"Ако чувстваш напрежение си стой вкъщи - и като казвам вкъщи, не визирам стадиона, а казвам у дома да гледат телевизия. Ако си под напрежение да играеш у дома пред феновете, които са дошли да те подкрепят... Я стига. Никога не съм чувствал напрежение на домакинските мачове", сподели португалецът

Португалският специалист спомена за разликите между методите си и това, което показват играчите му.

"Разочароващо е, защото това което искам е да започваме твърдо, да играем силно, да не изчакваме съперника, а да сме проактивни", добави той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови