Адвокатът с чек за 222 милиона евро измъкна Неймар, не и ЦСКА

Ивайло Йолчев 04 август 2017 в 20:58 5115 0

Един адвокат, придружаван от още двама сътрудници, пристига в офисите на Ла Лига в Мадрид, за да откупи Неймар от Барселона. Той депозира чек за 222 милиона евро! Какво ли е да носиш листче с 222 милиона евро?

Едва ли някога ще узнаем, но чувството е познато на Хуан Креспо. Това е адвокатът, нает от Неймар и компания. Първо от Ла Лига не приеха чека, но няма къде да ходят. Неймар вече е в Париж, а Креспо е прибрал хонорара.

Неговият не е малък, защото води дела само от топ категория. OFFNews припомня, че Кастро е работил и за български клуб. Васил Божков, тогава собственик на ЦСКА, нае светилото през 2004 година по случая "Лео Лима и Родриго Соуса".

Двамата бразилци избягаха заради две неплатени заплати.  Така ЦСКА остана и без играчи, и трябваше да плати цялата сума от 2,6 милиона долара на Васко да Гама. 

В Спортния съд в Лозана се събра тежката артилерия. Адвокат на бразилците беше самият Мишел Зен-Руфинен, бивш генсек на УЕФА , втори човек в европейския футбол дълги години.

ЦСКА бе представен от изп. директор Лазар Василев, а интересите на клуба защитаваха Хуан Креспо и Тодор Табаков. Основно внимание арбитърът проф. Карвайо тогава отдели на бившия треньор на "армейците" Стойчо Младенов и администратора Димитър Диев.

ЦСКА загуби и обжалването, Креспо нямаше какво да направи. Заплатите не бяха дадени - факт, въпреки че от ЦСКА твърдяха как ги превели, но Соуса и Лима нарочно не ги взели. Имаше и други съмнения за вътрешно предателство, но не това е темата.

Иначе Хуан Креспо е роден в Мадрид преди 57 години, но кариерата му е свързана с Валенсия. Започва първо там работа в областната футболна федерация. Завършва право в местния университет, после има още няколко квалификации от висши училища в Мадрид.

Преподава спортно право по цял свят - Европа, Азия и Ню Йорк. Няма испански клуб, който да не е ползвал услугите му. Десетки са грандовете от всички континенти, допитвали се до него.

Участва и при защитата на федерации, като е активна страна по допинг скандала в испанското колоездене. Участва в законови промени на ФИФА и Европарламента.

Неймар не е първата звезда, която търси услугите му. Зинедин Зидан подписва личните си контракти с помощ от Креспо. Същото важи за десетки звезди.

Лео Меси също нае Креспо тази година, когато беше наказан да не играе 4 мача за Аржентина.  Съдът в Лозана не намери доказателства, че звездата е напсувал наистина страничния рефер на мач  с Чили.  И Меси спечели.

Явно Креспо е голямата звезда в този бизнес. Няма начин да бъде поверен на друг чек за 222 милиона евро. Не и от хора, които имат парите да наемат всеки адвокат на света!

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!