4 г. затвор и 80 000 лв. кръвнина за хулигана, ранил полицайка на мач

OFFNews 08 февруари 2019 в 20:44 7102 0

Футболният хулиган Йордан Исаев, който рани с бомбичка двама полицаи, бе осъден на 4 години лишаване от свобода.

Инцидентът стана през април миналата година по време на мач между ЦСКА и "Левски", когато пострадаха двама униформени служители - мъж и жена. Полицайката Гергана Зашева едва не загуби зрението на едното си око, а в петък стана ясно, че то все още не е възстановено. Тя е с над 60% намалено зрение и според адвоката й вижда само силуети.

Присъдата бе постановена от Софийския градски съд. Осъденият Йордан Исаев запази пълно мълчание, когато чу присъдата. Преди това в съдебната зала той се призна за виновен. Делото бе гледано по съкратената процедура, а при това условие съдът трябва да намали първоначалното наказание с една трета. Така вместо 6 години зад решетките, Исаев ще "лежи" 4. 

„Тук е мястото и на МВР, и на Министерството на правосъдието да извършат анализ на приложението на този закон на съществуващите дела по подобни случаи, за да могат да внесат корекции. Проблемът все още стои и е все още толкова тежък, колкото е бил и преди”, коментира адвокатът на Зашева Емануил Йорданов.

Съдът постанови още Йордан Исаев да плати 80 000 лв. обезщетение на Гергана Зашева и 2 000 лева на колегата ѝ. Решението подлежи на обжалване.

Полицайката вече е на работа. Както след инцидента, така и днес тя продължава да е категорична, че бъдещето ѝ е в МВР.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови