Официално от Левски: Стадионът става "Vivacom Арена ГЕОРГИ АСПАРУХОВ“.

OFFNews Последна промяна на 14 февруари 2017 в 15:50 6329 3

Левски пусна съобщение в сайта си съобщение, с което официално потвърди информацията за смяната на името на стадион "Георги Аспарухов". Макар да го отричат, "сините" пишат в прав текст. Стадионът ще се казва "Vivacom Арена ГЕОРГИ АСПАРУХОВ“. Освен това Даниел Боримиров става втори по големина акционер, като целта не е ясно формулирана.

Но ето текстът в пълния му блясък:

"Уважаеми Левскари,

Имаме честта да носим името на най-светлия образ в българската история Апостола на свободата - Васил Левски и това е най-голямата ни гордост. Това име ни задължава да сме доблестни, честни, смели и ни дава сила да се изправим гордо и да заявим открито кои сме ние!

А ние сме „Левски“ . Ние сме всички тези, които носим в сърцето си образа на героя, тези, които се издигаме във вълната на победата по трибуните с името на Апостола на уста, тези, които влизаме в смели единоборства под синия флаг, тези, които гордо сме носили купи, тези, които сме славили името „Левски“ по чужди земи, тези, които оставяме по къс от душата си във всеки мач, всички ние – обикновени хора със сини сърца, легенди прославяли клуба, ветерани от сини битки…Това сме ние: Левски –вековен!

Ние никога не забравяме носителите на синята вяра като Георги Аспарухов – Гунди и няма да позволим той да бъде заличен нито от сърцата ни, нито от стадиона ни, защото умеем да обичаме, да помним, но същевременно не спираме да вървим напред! Обръщаме се към вас, за да ви съобщим, че пътят напред, освен доверие, желание, дръзновение и синя любов, изисква отговорни и смели решения, за да ни има.

Тези решения не са свързани със заличаване на името на патрона на нашия стадион и категорично искаме да опровергаем спекулациите, които вече се появиха в някои медии.

Стадионът ни с гордост носи името на легендата Георги Аспарухов - Гунди и ще продължава да го прави. Това, което ще се промени е, че ПФК Левски предостави възможността на своя генерален спонсор „Българска телекомуникационна компания“ да постави името на своята търговска марка VIVACOM на стадион „Георги Аспарухов“ за период от 6 години. За срока на договора синият стадион ще се казва „Vivacom Арена ГЕОРГИ АСПАРУХОВ“.

За да преодолее всички пречки пред новия рекламен договор и избегне конфликта на интереси, като притежател на акции в „БТК“ и „ПФК Левски“ мажоритарният акционер г-н Спас Русев, в дух на приемственост и вяра в синята идея предостави на една от сините легенди - Даниел Боримиров, прославил „Левски“ и България част от своите акции, превръщайки го в следващия по големина акционер в клуба.

Настъпило е време за положителни промени, в което „героите“ са обикновени хора с необикновени мисли и идеи, които не са забравили кои са и кой ги е научил да обичат в синьо. В това време хулите се наричат „новини“, заливат ни отвсякъде с въпроси и инсинуации на тема „Левски“, сякаш забравили идеята за свободата на словото, а именно да вдъхновява и критикува съзидателно. Синьото бъдеще е в ръцете на всички нас – футболисти, треньори, фенове, ръководители и журналисти, защото и най – великите дела остават в историята като слово… Нека заедно и отговорно пишем нашата синя история".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

38250

2

Denis Rizanov

14.02 2017 в 16:13

Този отбор трябва да се казва не Левски, а Пеевски. нещастни калъфкаджии.

11714

1

OTBPAT

14.02 2017 в 16:04

Предизборно са шитнали виваком демек?