Паркинсонизъм, рак, деменция: Болен ли е Путин?

OFFNews 25 май 2022 в 14:21 9452 11

Путин
Болен ли е диктаторът в Кремъл?

Войната в Украйна продължава вече повече от три месеца и различни наблюдатели се опитват да правят прогнози за изхода ѝ. В тази връзка редовно се появяват различни информации, свързани със съдбата на руския президент.

Путин ще бъде изпратен в санаториум?

„През 2023 година той ще си замине - вероятно в санаториум“, казва сър Ричард Диърлав, бивш ръководител на британското разузнаване MI6.

Ръководителят на украинското военно разузнаване Кирил Буданов също заяви пред Sky News, че Путин е с "много лошо психическо и физическо състояние" и че е "много болен". Бившият британски разузнавач Кристофър Стийл, който е оглавявал офиса на MI6 в Русия, потвърди тази хипотеза. Според негови източници Путин е тежко болен и редовно трябвало да напуска официални срещи, което допринасяло за "нарастващия безпорядък в Кремъл".

В медийното пространство се изказват редица съмнения, че Путин страда от различни заболявания като Паркинсонизъм, деменция или рак. Филмовият режисьор Оливър Стоун, който е правил редица интервюта с руския президент, твърди, че в периода 2015-2017 година Путин е прекарал раково заболяване. Наскоро британският “Таймс” съобщи за аудио запис, в който неназован руски олигарх казва, че Путин страда от рак на кръвта. Официално потвърждение от страна на Кремъл, че Путин е болен или е претърпял операция, няма.

Путин ще бъде свален заради неуспехите във войната?

Разследващият журналист Христо Грозев от Bellingcat също казва, че според негови източници Путин е тежко болен. Грозев заяви още, че висши служители по сигурността в Кремъл смятат, че войната в Украйна е “загубена” и че Путин губи контрол над ръководството на страната.

Не само здравословните проблеми на Путин, но и развоят на войната може да доведе до свалянето му от власт, смята Ричард Диърлав. Той се позовава на изказванията на високопоставен представител на армията, който разкритикува военните действия на Русия в Украйна в национален ефир.

Според Диърлъв руският елит постепенно ще осъзнае в каква катастрофа е била вкарана страната, а Путин ще си отиде от власт, като бъде вкаран в лечебно заведение, което ще бъде “по-елегантно решение” от държавен преврат. Но кой ще го наследи? Според бившият ръководител на MI6 вероятен избор е Николай Патрушев - в момента секретар на Съвета за сигурност на Руската федерация.

Слухове или нещо повече?

Кирил Буданов твърди, че преди два месеца в Русия е бил извършен неуспешен опит за преврат. Герхард Мангот, експерт по руските въпроси и преподавател в университета в Инсбрук, се съмнява в достоверността на тази информация.

“Защото няма никакви белези, че подобен атентат изобщо би могъл да бъде извършен”, казва той.

Той предупреждава, че разпространяването на подобни слухове - както за недоволството към режима, така и за здравословното състояние на Путин - може да е част от информационната война. Затова на тях винаги трябва да се гледа с голяма доза предпазливост. Включително и на снимките и видеоклиповете, които уж доказват, че Путин страда от болестта на Паркинсон.

"Силно се съмнявам, че това твърдение за Паркинсонизъм би могло да е нещо повече от слух. А може би е по-скоро част от информационната война“, казва професор Мангот.

Б. ред. - Статията е от Дойче веле.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22843

14

dolivo

27.05 2022 в 20:35

хехе, всички акаунти с 4ка в името как се подкрепят готино - тролченца сладури

Путин има най-различни отклонения спрямо среда от хора в Европа. Спрямо азиатските си другари не е никак луд дори.

Въпрос на отправна точка

1215

11

Lyubo

25.05 2022 в 18:06

Нали знаете една от любимите му фрази - "Не дождетесь" !

2261

10

mirimbi

25.05 2022 в 18:03

Ами order4 , според мен е редно да отидеш и да почнеш да се кланяш на божеството докато още го има. A, забравих че те имат още мумии пред които можеш да биеш чело - мумията на Сталин. Стягай се за път към матушката и дим да те няма! :-)

2172

9

Johnny B Goode

25.05 2022 в 15:53

Един трол за който путлер бил божество у друг за който бил полубожество спорят във форума.
Да се разплачеш от умиление.
Да не са почнали да плащат на дума вместо на постинг, че сте станали толкова многословни?

14569

7

случайно прочетох

25.05 2022 в 15:32

" "нарастващия безпорядък в Кремъл"."
Ето това е най-лошото, защото след 20г едновластие и 100 соц. ще им е трудно да станат демократи!

12072

6

IvanofRumen

25.05 2022 в 15:20

Болен е, но психично, както всички диктатори.