Ексклузивно Шест месеца на първата линия на фронта. Иван Калчев-Глиги в студиото на OFFNews

Над 200 души искат да дарят черен дроб на Наим, избират между 8 роднини

OFFNews 29 септември 2017 в 17:19 2763 0

Над 200 човека са изразили желание да станат донори на черен дроб за Наим Сюлейманоглу. Роденият у нас велик щангист в понеделник беше приет по спешност в болница в Истанбул и вкаран в медикаментозна кома заради остра цироза.

По-късно той беше върнат в съзнание от лекарите, които правят всичко възможно трансплантацията на органа да се осъществи възможно най-скоро, разкрива Мухарем Сюлейманоглу - брат на трикратният олимпийски шампион.

"Над 200 човека потърсиха връзка с нас и болницата, за да дарят орган на брат ми - мъже, жени, лекари, всякакви хора. Искаме да им благодарим на всички, които ни оказват подкрепа и на президента на Турция Ердоган. Надявам се, че скоро ще има подходящ орган и брат ми ще бъде спасен", заяви Мухарем пред медиите в южната ни съседка, цитиран от bTV.


През нощта пък роденият в българското село Птичар легендарен спортист беше прехвърлен в болница "Мемориал" в истанбулския квартал Аташехир, където извършват чернодробни трансплантации. Там ще продължат и изследванията на роднини на щангиста, които в момента оглавяват донорския лист.

"Има 7-8 лица, роднини, които са най-подходящи за донори. Те са в добро здравословно състояние и в момента се изследва дали са съвместими. Най-вероятно някой от тях ще бъде донор", разкри още брат му. В момента Наим е в съзнание, като лекарите са обнадеждени за неговото състояние. Той се храни добре и е контактен.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови