България замесена в мащабна акция срещу допинга

OFFNews 09 юли 2019 в 18:49 6231 1

3,8 млн. дози забранени субстанции и фалшиви медикаменти и хранителни добавки бяха иззети при мащабна операция на „Интерпол”, ОЛАФ, Световната антидопингова агенция и редица други международни организации в рамките на 33 държави.

България е сред държавите, чиито правоохранителни органи са участвали в акцията, съобщава bTV.

Разбити са 17 организирани престъпни групи, затворени са 9 нелегални лаборатории, а 234 души са в ареста. В официалната информация се посочва, че близо 24 тона непреработени стероиди са били спрени, преди да се превърнат в допинг.

Вчера БТА съобщи, че румънски полицаи са открили 4500 таблетки и 2625 ампули с високорискови допингови вещества в автобус, управляван от пътуващ към Унгария българин.

Активните вещества са тестостерон, тренболон, соматропин и кленбутенол. Българинът заявил, че е служител на куриерска фирма и не е знаел какъв е товарът. Въпреки това е бил глобен, а пратката – иззета.

Тенденции в допинга От „Интерпол” посочват, че има нелегални „търговци на едро”, които заливат пазара. Непрофесионалните атлети, бодибилдъри и колоездачи предпочитат малките пратки от Азия и Източна Европа, като след това пласират допинга в тренировъчните центрове.

Нелегалният бизнес се промотира свободно в социалните мрежи, а някои престъпни групи инвестират средства в собствени производствени мощности. В „тъмната” част на интернет даже функционират цели нелегални аптеки, като в тях се пазарува с криптовалута.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4000

1

Borriss Thomov

10.07 2019 в 13:58

Този са го пропуснали.Казва се Георги атанасов Атанасов, още по-фрапантното е че е син на собственика на Карнобатплод.Занимава се с производство на амфетамини, канабис, ментета староиди, копия на лекарства.Има няколко негови гаражни марки без реално активно съдържание.Bioniche Pharma/Биониче,Titan Healthcare / Титан Хелткеър,Pharmacology NEGEN (Ukraina) Неген (Анаболни Стероиди),High Technological Pharmaceuticals/ HTP/Hi-Tech,EAST Pharmaceutical Labs,NEOX HEALTHCARE.
Разпространява ги чрез сайта си http://anabolic.bg/ и фейсбук профила https://www.facebook.com/anaboli.dobavki?fref=pb&hc_location=friends_tab
Можете да направите сравнение на гласа му на реалния му телефон 0888135514 и телефона му за нелегална търговия 0876372017.Един и същ персонаж е.
 
X

Да помогнем на украинските деца!