Ердоган с послание към нацията за Наим Сюлейманоглу (видео)

OFFNews 28 септември 2017 в 17:23 5604 0

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган се обърна с послание към нацията и света, за да призове за подкрепа към Наим Сюлейманоглу, съобщи "Хюриет".

Трикратният олимпийски шампион по вдигане на тежести е в тежко състояние, след като черният му дроб отказа да функционира и бе поставен в медикаментозна кома за близо 48 часа. Сюлейманоглу се нуждае от спешна трансплантация на черен дроб, за да оцелее.

"Бих искал да ви напомня и да предам послание за Наим Сюлейманоглу към целия свят и нашата страна. Както знаете, той е в интензивно отделение поради много тежка цироза и чернодробна недостатъчност. Само трансплантация може да му даде надежда.

Особено ясно искам да съобщя това на национална основа. Вашите желания и мечти трябва да са крепко свързани с вашето минало. Не вярвам, че тези, които се интересуват от спорт, изчезват. Наим Сюлейманоглу печелеше победи за страната. Моля Аллах да се смили над Наим и да го изцели!", каза на церемония по дипломиране на випуск в полицейската академия в Истанбул държавният глава на южната ни съседка.

Според информация на същото издание, Ердоган е натоварил своя личен лекар - доктор Серкан Толологлу, да следи за състоянието на Сюлейманоглу.

Президентът на Турция дори няколко пъти лично е звънял в болницата, за да се осведомява за легендата в щангите. Сюлейманоглу бе прехвърлен в частна болница в Истанбул, където очаква да бъде подготвена и извършена чернодробната трансплантация.

Най-подходящият донор е братът на Наим Мухарем.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови