Легендата Александър Гринчук ще е специален гост в Red Bull Kart Fight тази събота във Варна

OFFNews 27 септември 2019 в 19:13 2763 0

Тази събота на Картинг Писта Варна ще станем свидетели на епична битка на високи скорости за голямата награда на Red Bull Kart Fight 2019 – пътуване до пистата на Red Bull в градчето Spielberg, Австрия, където победителят от всички кръгове ще има възможността да тества супер спортния автомобил KTM X-BOW!

За да вдигнем дозата адреналин на максимална степен, дрифт легендата, Red Bull атлет и трикратен шампион на Украйна, Александър Гринчук, ще се присъедини към нас. Веднага след награждаването на тримата Red Bull Kart Fight финалисти ще видим на уникално дрифт шоу от украинския пилот.

Какво се случи до момента в Red Bull Kart Fight 2019?

РЕГИОНАЛЕН ФИНАЛ СОФИЯ

Валентин Раденков беше първият победител в Регионалните финали на Red Bull Kart Fight Bulgaria 2019. Той спечели надпреварата в София, като демонстрира изключително разумно пилотиране без излишни рискове, което му донесе първото място и право на участие в Гранд Финал във Варна. Раденков събра 53 точки в актива си и остави далеч зад себе си Симеон Михалев и Христо Количев, които заеха второ и трето място в класирането с - по 38 точки. Състезанието на картинг писта София Картинг Ринг бе изключително оспорвано, като във всички сесии пилотите караха с разлики под секунда. В някои от туровете разликите в най-добрите времена бяха дори в рамките на 400 хилядни. Валентин Раденков спечели две първи и едно второ място в трите етапа на състезанието, което се оказа достатъчно за най-високото стъпало на стълбичката. Четвърти в надпреварата остана Юри Божилов, който ще бъде резерва за състезанието във Варна.

РЕГИОНАЛЕН ФИНАЛ ХАСКОВО

Пловдивчанинът Георги Ванков беше вторият победител в Регионален финал на Red Bull Kart Fight Bulgaria 2019. Той спечели състезанието на Картинг писта Хасково и така намери място в Гранд Финала във Варна. Ванков спечели състезанието, след като събра 56 точки. Втори остана Стоян Барбуков с 53, а трети Тони Трифонов в 33 точки. Така тримата ще имат възможност да карат на Големия финал, а Йордан Захариев завърши четвърти и ще е резерва. Барбуков пристигна в Хасково от Русе, за да опита да намери място във финала и го стори. Тони Трифонов пък пътува от София. Георги Ванков бе убедителен в първите две гонки, които спечели и натрупа точки, но в Суперфинал А завърши втори. Стоян Барбуков бе победител в своята полуфинална серия и в Суперфинал А, но пък завърши зад Ванков във Финал А. Така двамата събраха равен брой точки, но Георги Ванков спечели бонус точките за най-бърза обиколка и това му отреди най-предно място на стълбичката на победителите. Той успя да спре хронометрите на 00:58,441 минути.

РЕГИОНАЛЕН ФИНАЛ ПЛОВДИВ

Венцислав Василев, Веселин Паунов и Мартин Манолов се присъединиха към първите шестима финалисти след Регионалния финал в Пловдив. Тримата победители направиха силно състезание и заслужено намериха място на стълбичката. Венци Василев триумфира със сбор от 53 точки, а с три по-малко остана Веселин Паунов, който през 2017 година бе големия победител в състезанието. Трети остана Мартин Манолов с 44 точки. Резерва за Гранд Финала във Варна остана Станил Христов, който завърши четвърти.

Състезанието в Пловдив премина през интересни обрати, като най-любопитни бяха двата Суперфинала, на които се караше в обратна посока на пистата с поставен допълнителен шикан. Именно той затрудни участниците, които в движение трябваше да прекрояват тактиката си.

Какво ни предстои?

Деветимата финалисти ще се срещнат във Варна // 28.09 // Картинг Писта Варна, за да премерят сили в оспорвана надпревара. Към тях ще се присъединят и 3-мата победители от Регионален Финал Варна: Диян Костадинов, Валери Василев и Калина Георгиева.

Събитието се осъществява със съдействието на Race Facer и Balkans Drift Super Cup и подкрепата на Павел Лефтеров.
Повече информация може да намерите на страницата на Red Bull Kart Fight във Facebook както и на Red Bull Content Pool.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови