Котоошу стана Наруто, демонстрира супер фигура

ОFFNews Последна промяна на 05 април 2017 в 14:21 8062 2

Невероятно признание за нашия Калоян Махлянов в Япония! Исполинът от Джулюница стана първият европеец, учител по сумо в страната на изгряващото слънце. В присъствието на стотина гости той откри собствена школа съобщиха японските медии, цитирани от "Монитор". Видно е, Калоян е направил супер стройна фигура.

34-годишният бивш "одзеки" се подвизаваше с прозвището Котоошу като състезател. Сега става Наруто. Не бива името да се бърка с популярния анимационен герой. Това е термин от сумото, разясниха запознати пред OFFNews. Означава учител в школа и се пише с различни йероглифи сравнение с любимеца на децата.

Иначе Калоян се раздели с школата Садогатаке и откри своя с разрешението на директорите на Японската асоциация по сумо. Абсолютен прецедент досега.

Бълтгаринът е наел помещение в токийския район Сумида и планира след две години да построи нова сграда. Бившият сумистще тренира 20-годишния Венцислав Кацаров, който у нас се състезаваше в свободната борба при юношите до 120 кг.

Младият българин вероятно ще дебютира в професионалното сумо в края на месец май. Той е висок 195 см и тежи 133 кг. Другите двама състезатели на Наруто са Котокобаяши, който е на 15 г., висок е 167 см и тежи 92 кг, и Котохонма.

Калоян Махлянов се отказа от през март 2014 г., след като спечели титла през май 2008-а и заемаше втория по сила ранг "одзеки" за 47 турнира от най-престижната сумо верига в Япония.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови