Евроспорт е новият Дом на олимпийските игри в Европа

OFFNews 01 януари 2017 в 15:01 5886 0

Първият ден от 2017 г. поставя началото на едно забележително пътешествие за Евроспорт. От днес каналът официално става новият Дом на олимпийските игри в Европа. Олимпийското лого на Евроспорт очертава настъпването на една нова ера за номер едно спортна дестинация в Европа и за олимпийските игри - най-значимото спортно събитие в световен мащаб.

Логото съчетава два емблематични елемента от идентичността на Евроспорт и на олимпийските игри, като изобразява почетната стълбичка – символ на спортното отличие и мечта на всеки спортист по света.

Представянето на логото бе направено в ефир по всички екрани на Евроспорт, през Eurosport Player, Eurosport.com и в профилите на Евроспорт в социалните мрежи непосредствено преди началото на състезанието в Гармиш-Партенкирхен от легендарната верига по ски-скокове „Четирите шанци“. Събитието е само малка част от стотиците часове излъчване на живо на Световната купа и на Световното първенство в зимните спортове в ефира на Евроспорт. Живите предавания ще проследят всяка крачка от пътешествието на спортистите до Пьончан 2018.

Като част от представянето на новата бранд идентичност, Евроспорт излъчи за първи път специалното видео на канала, посветено на олимпийските игри. То проследява пътешествията на двама спортисти от тяхното ранно детство до решаващия момент на състезанието, като показва отдадеността, преодоляването на изпитанията, победата и стъпването на почетната стълбичка.

Влизайки в ролята на Дом на олимпийските игри, Евроспорт ще предостави изключително пълноценно преживяване на милиони зрители по време на олимпийските игри, като покаже всяка секунда от тях и не пропусне нито един важен момент от събитието.

„През последните 30 години мисията на Discovery е да вдъхновява хората по света, затова сега сме изключително развълнувани от възможността Евроспорт да бъде Домът на олимпийските игри в Европа и партньор на една от най-големите световни компании. От днес започва нашето пътешествие, в което искаме да предоставим едно ново изживяване на зрителите по време на олимпийските игри и да достигнем до повече хора в Европа, показвайки олимпиадата на повече екрани от всякога“, сподели Жан-Бриак Перет, президент и изпълнителен директор на Discovery Networks International.

„Евроспорт се гордее с традицията си да показва толкова много зимни и летни олимпийски спортове целогодишно. Развълнувани сме от това пътешествие, което ще бъде връхна точка за Евроспорт като Дом на олимпийските игри.“, каза Питър Хътън, изпълнителен директор на Евроспорт.

„Благодарение на стартиралото вече планиране и на скорошното присъединяване на Бърнард Рос, който ще бъде оперативен директор генерален мениджър на олимпийските игри в Евроспорт, правим големи крачки в подготовката за зимните игри в Пьончан през 2018.“, добави още той.

Discovery Communications и Евроспорт държат правата за ексклузивно мултимедийно отразяване на олимпийските игри от 2018 до 2024 г. в 50 държави* в Европа. Споразумението на двете компании с Международния олимпийски комитет бе обявено през юни 2015 г.

-----------

* Споразумението не включва ексклузивно мултимедийно отразяване във Франция. Евроспорт е официалният канал, който ще излъчва олимпийските игри в Обединеното кралство през 2018 и 2020. Споразумението не включва Русия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови