Ердоган на крака при Наим в болницата

OFFNews Последна промяна на 01 октомври 2017 в 12:17 3954 1

Наим Сюлейманоглу е бил посетен в клиника "Мемориал" в Истанбул от президента на Турция Реджеп Таип Ердоган. Визитата е била извършена вчера като двамата са разговаряли на четири очи около половин час, съобщава bTV.

След това, Ердоган е разговарял с медицинския екип, който се грижи за най-великия щангист за всички времена и който го подготвя за чернодробна трансплантция. Тя се очаква да бъде извършена всеки момент.

По заповед на държавния глава, в "Мемориал" е сформиран екип от най-големите специалисти в областта на трансплантирането на органи в цялата страна.

До момента в болницата са се явили над 200 доброволци, които са изявили готовност да станат донори на трикратния олимпийски шампион, седемкратен световен и седемкратен европейски шампион.

След направени обстойни изследвания, само 7-8 души са се оказали подходящи, а от тях лекарите са избрали 3-4, които са съвместими с Наим. Между тях е и брат му Мухарем.

Диагнозата на Наим Сюлейманоглу е цироза. Черният му дроб не функционира. Преди пет дни той бе приет по спешност в критично състояние и поставен в медикаментозна кома.