Връчиха Спортен Икар на Стойка Кръстева

OFFNews 16 декември 2021 в 14:17 1777 0

Олимпийската шампионка от Токио това лято – Стойка Кръстева получи днес поредното голямо признание. На специална церемония в „Гранд хотел София“ златната ни медалистка в категория до 51 килограма от олимпийския ринг бе наградена със „Спортен Икар“.

Стойка получи отличието лично от президента на БФ Бокс Красимир Инински. Кръстева бе провъзгласена за носител на наградата заедно с другата ни олимпийска шампионка от Токио – каратистката Ивет Горанова.

„За мен е гордост и удоволствие, че получавам тази награда. Щастлива съм, че трудът на целия ни екип е оценен по такъв начин. Олимпийското злато допринесе за повдигане на духа на българите, най-вече на децата, което ме кара да съм още по-щастлива“, каза голямата ни звезда след церемонията.

Стойка също така призова да се спрат спекулациите с изваждането на бокса като спорт от Олимпийските игри в Лос Анджелис 2028.

„Нашият спорт ще бъде част от програмата, стига да изпълни три изисквания, които са поставени от Международния олимпийски комитет. Те са напълно постижими, международната федерация ИБА има време до края на 2023 година да ги изпълни, така че вярвам, че боксът няма да бъде ваден от списъка“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови