В IBF следят напредъка на Кобрата за сексуалното насилие

OFFNews 30 юни 2019 в 10:21 2793 0

В Международната боксова федерация – IBF очакват с интерес каква ще бъде съдбата на българския професионален боксьор Кубрат Пулев.

В момента той преминава през процес на обучение по превенция на сексуален тормоз в САЩ след скандалното интервю на репортерката Дженифър Равало, известна като Джени Суши.

Заради целувката пред камера и опипването на задните й части по нейни твърдения, Кобрата беше лишен от лиценз и заплашен с по-строги санкции.

На 22 юли той отново ще застане пред Калифорнийската атлетическа комисия, за да покаже прогреса си с надеждата да получи отново лиценза си да се боксира в САЩ. Пулев и екипът му засега са настроени оптимистично за положителна развръзка.

Пулев ще бъде изслушан и ще трябва да покаже доказателства, че е изпълнил всички стъпки, които му бяха наредени. Едно от тях може би е изпълнено с публикацията му в социалните мрежи, с която се разкайва за поведението си и призовава последователите си да спрат да обиждат Суши в коментарите си, а да проявяват уважение към дамата.

Последните информации гласят, че промоутърската му компания „Топ Ранк” търси съперник на Кобрата през август, пише Гонг.
От реванша между Антъни Джошуа и Анди Руис пък зависи и кога Кубрат Пулев ще има шанс да се боксира за шампионския колан в IBF.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови