Усик: Избрах Джошуа, защото е олимпийски шампион

OFFNews 20 септември 2021 в 13:33 3010 0

Изгряващата звезда в свръхтежката категория на професионалния бокс Александър Усик сподели кога за първи път му е хрумнала идеята да се бие с Антъни Джошуа. Двамата ще премерят сили за първи път на 25 септември на стадион “Тотнъм Хотспър Арена” в Лондон, като британецът ще заложи титлите си във версии WBA, WBO, IBF и IBO.

Усик стигна до този мач след кариера в по-долните категории, а при свръхтежките записа две победи, като последната беше над Дерек Чисора. Той е официален претендент на WBO.

“За първи път поисках да се бия с Джошуа през септември 2018 година. Тогава беше мачът му с Александър Поветкин на “Уембли”. Добре си спомням, че тогава той ме забеляза и разпозна в тълпата и ми помаха с ръка.

Казах си, че трябва непременно да премерим сили. Тогава обаче имах други грижи - моите мачове, семейството, жената, децата. Сега дойде моментът да се изправим на ринга. Избрах да се бия с него, а не с Фюри, защото е олимпийски шампион”, споделя Усик, цитиран от Скай Спортс.

Промоутърът на Усик Александър Красюк разкри, че в договора има и клауза за реванш, която ще се активира при победа на украинеца.

“Джошуа мисли две седмици дали да приеме мача, след като договорът беше изготвен. Разбирам го, преценяваше нещата. Той имаше потенциална възможност да избере и Тайсън Фюри, като там парите бяха фантастични. Но той взе правилното решение, което се харесва на всички”, казва Красюк.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews