Антъни Джошуа никога няма да бъде същият

OFFNews 10 юни 2019 в 12:23 12834 0

Изпълнителният директор на промоутърската фирма "Top Rank" - Боб Аръм смята, че бившият световен шампион в тежката категория на професионалния бокс Антъни Джошуа никога няма да бъде същият, дори при евентуална победа над Анди Руис младши в реванша.

Мексиканецът шокира света, след като свали от трона британеца, печелейки с технически нокаут в седмия рунд на голяма гала вечер в зала "Медисън Скуеър Гардън" в Ню Йорк.

"Джошуа би могъл да победи Руис, но никога няма да бъде същият. Боксът много зависи от психиката. Противниците на Антъни никога няма да изпитват уважението, което биха имали преди. Никой не можеше да победи Майк Тайсън преди да го победи Бъстър Дъглас.

Тогава момчета като Евандър Холифийлд осъзнаха, че имат добри шансове да победят Майк, защото предстанаха да се страхуват от него. Хората считаха Джошуа за най-добрият боксьор в тежка категория или поне за един от най-добрите. Но щом Анди може да го свали в нокдаун четири пъти, тогава всеки боксьор може.

Ако отново изправят Джошуа срещу Руис, е глупаво. Ако битката беше продължила 12-сет рунда и Анди беше победил по точки, тогава щеше да е различно. Но Джошуа загуби по брутален начин от Руис. Той беше бит и нокаутиран.

Не беше случаен удар. Беше повален четири пъти. Не трябва да изправят Джошуа срещу Руис, докато той не се възстанови и не си върне увереността", каза Аръм.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови