Земеделският министър: Храните ни са най-евтини в ЕС

Последна промяна на 28 декември 2012 в 12:21 1209 8

Мирослав Найденов. Снимка: Сергей Антонов
Мирослав Найденов. Снимка: Сергей Антонов

В България храните са с най-ниските цени в Европейския съюз.

Това заяви пред Дарик радио земеделският министър Мирослав Найденов. Той цитира данни на Евростат, които наскоро докладвал и пред Министерския съвет.

„Хората ще кажат, че ние сме с най-ниския стандарт. Да, но ако бяхме допуснали ние, с най-ниския стандарт, да имаме по-високи цени, това нямаше да е на добре”, коментира Найденов.

 Министърът посочи, че за втора поредна Коледа цените за празника са били по-ниски в сравнение с предходна седмица.

 „Случи се това чудо цените по Коледа в България да бъдат по-ниски, както е в нормалните държави. Не само по отношение на хранителните продукти - това се случи и с останалите неща, които ние търсим за подаръци. И за Великден бяха по-ниски цените, и за Коледа. Ако това е мерилото дали сме станали европейци, категорично станали сме”, заяви още министърът.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29.12 2012 в 09:25

А МИНИСТРИТЕ НИ СА НАЙ-ПРОСТИТЕ !!!

28.12 2012 в 14:21

Ми това просто не е вярно. Просто НЕ Е вярно.

28.12 2012 в 14:11

На депутати и министри наистина ще да им идва евтинка храната в България, щото така са се наклали всичките, че мязат на шопари, а не на хора в по-голямата си част.

Само Надето Нейнски и още двама-трима се топят, горките, ама то тяхното е от мъка... по "кокала" :(

28.12 2012 в 13:52

В допълнение към информацията на Миро - в Англия цените също не са по-високи, дори с честите промоции от типа два продукта на цената на един или един на половин цена (нещо, което в България не съм виждал никога) излизат и по-евтини. А другия Миро - зелката от снимката - ако е забравил колко струваха яйцата на Великден, хората помнят добре. Останалото също е празни приказки.

28.12 2012 в 13:39

"...категорично станали сме". На ваше място незабавно бих потънал в земята от срам, другарю министър, изказванията ви засенчват и докладите "Петилетката за 3 години".

28.12 2012 в 13:13

Miroslav ni misli za idioti...kakvito moze i da sme...
A kakvo kacestvo kupuvame na tezi nai-niski ceni, gospodin ministar?!
Nai -golemite pomii v Evropa...

28.12 2012 в 12:57

Цъ.
Това лято се поразходих и както в Унгария, така и в Чехия, така и в Словакия цените са същите като в България, ако става дума за хранителни стоки от магазина. Даже някои бяха една идея по-ниски.
В Австрия е малко по-скъпо, но поносимо.
Та ако си говорим за цените на храните - същите са като в Европа. Министърът лъже и сигурно пак се позовава на някое изфабрикувано проучване или направо е говорил наизуст.

28.12 2012 в 12:53

А заплатите,господин глупак.