Здравният министър отпуска пари за ремонт на пострадала от бурята болница

Вероника Шербанова 15 март 2013 в 13:35 1506 0

Болницата в Габрово пострада сериозно от ураганните ветрове. Снимка: МЗ
Болницата в Габрово пострада сериозно от ураганните ветрове. Снимка: МЗ

 

Здравният министър проф. Николай Петров ще отпусне пари за ремонт на болницата в Габрово, която пострада заради ураганните ветрове в областта, съобщиха от Министерството на здравеопазването.

50 линейни метра от обшивката на покривната конструкция са отнесени от вятъра, счупени са 18 прозореца и 6 врати. Паднала е 80 кв. м от външната топлоизолация на АГ комплекса на болницата, повредена е и 360 кв. м битумна хидроизолация в котелното помещение. В момента се прави оценка на щетите и след това ще бъдат отпуснати средства за ремонт, обясниха от министерството.

По време на бурята е било спряно електричеството в Габрово, но се е включило аварийното захранване в болницата и не е имало проблеми при оказването на помощ на приетите в лечебното заведение пациенти.

Настанените в Кожното отделение, което са намира на последния етаж, са били преместени в друго отделение. Пациентите на хемодиализа са пренощували в габровската болница.

Проф. Николай Петров е посетил пострадалото от бурята лечебно заведение тази сутрин. Работата в болницата вече възстановява нормалния си ритъм. Реакцията на екипите на лечебното заведение и на Районната здравна инспекция е била много бърза и организацията е била много добра, обясни проф. Петров.

От ураганният вятър пострада и общинската болница в Трявна. Стихията е нанесла щети на покриви и прозорци. Имало е прекъсване на електричеството, но няма пострадали пациенти, обясниха от здравното министерство.

В останалите населени места, засегнати от бурята, не е имало затруднения при оказването на помощ на болните, въпреки прекъсванията в електрозахранването във Варна, Девня, Джебел и Кърджали.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!