Затварят улици в София заради сериали и шествия

Нели Чолашка 16 ноември 2012 в 16:07 1783 0

Затварят улици за снимките на серии от
Затварят улици за снимките на серии от "Под прикритие". Снмика: БГНЕС

В София в почивните дни ще бъдат затворени за двиожени и паркиране доста улици в центъра заради заснемане на сцени от сериала „Под прикритие” и политически прояви, инициатива на БНТ и рокерско шествие.

На 17 ноември (събота) се забранява паркирането от 8 до 18 ч. ул. „Макгахан” между ул. „Острово” и ул. „Панайот Хитов” за сничките на сериала. 

Във връзка с политически проява на БСП се от 7 ч. до 14 ч. на 17 ноември се забранява паркирането на пътни превозни средства на :

  • бул. „Кн. Дондуков” между ул. „Бачо Киро” и бул. „Васил Левски”
  • североизточната част на пл. „Св. Александър Невски” между ул. „11 –ти август” и ул. „Оборище”
  • моста на Национален стадион „Васил Левски”
  • ул. „Ген. Гурко” между бул. „Македония” между бул. „Христо Ботев” и пл. Руски паметник
  • централното пътно платно на бул. „Македония” между бул. „Христо Ботев” и пл. „Руски паметник” без да се пречи на движението на трамвайните мотриси и извън обхвата на трамвайните спирки.

 От 11.30 ч. до 13.30 ч. на 17 ноември се забранява влизането на автомобили:

  • по ул. „15 –ти ноември” между ул. „Оборище” и бул. „Цар Освободител”
  • по ул. Оборище между ул. „11-ти август” и ул. „Г. С. Раковски” само при необходимост и по преценка на отдел „Пътна полиция” при СДВР. 

На 18 ноември (неделя) заради инициатива на БНТ за отбелязване на Световния ден за възпоменание на жертвите на пътнотранспортни произшествия:

 От 8 ч. до 12 ч. се забранява паркирането на северозападната част на пл. „Св. Александър Невски” между ул. „Оборище и ул. „11-ти август” и от страната на Светия синод. От 10 ч. до 11.30 ч. ще са затворени за движение ул. „Оборище” между ул. „Г. С. Раковски” и бул. „Васил Левски”, ул. „11 август” между ул. „Оборище” и ул. „Московска”

Отново в неделя - 18 май, ще се проведе четвъртото рокерско шествие с поетапно спиране на движението от пл. „Свети Ал. Невски” до ж.к Младост”  по бул. „Ал. Малинов". Движението ще се спира при необходимост по преценка на полицията. 

В неделя от 13 ч. до 18 ч. няма да се паркира на  ул. „Славянска” между ул. „Цар Шишман” и ул. "Добруджа” заради снимките на "Под прикритие".

Отново заради сериала на 19 ноември (понеделник) от 11.30 ч. до 17.30 ч. на ул. „Цар Шишман” между ул. „Иван Вазов” и ул. „Ген Гурко” и от от 17.30 ч. до 19.30 ч. на ул. „Ангел Кънчев” между ул. ”Доктор Димитър Вълкович” и ул. „Уилям Гладстон”.

Заради друг филм на 19 ноември от 6 ч. до 20 ч. се забранява паркирането на ул. „Загоре” между локалното платно на бул. „Цариградско шосе” и ул. „Цар Иван Асен ІІ” то 6 ч. до 20 ч.

Снимките за сериала "Под прикритие" ще продължат в сряда - 21 ноември и следващата събота - 24 ноември. Тогава ще бъдат затворени следните улици:

На 21 ноември (сряда) от 8 ч. до 9.30 ч.  пл. „Княз Александър І”, а на  на 24 ноември (събота) от 15 ч. до 18 ч. - ул. „Панайот Волов” между ул. „Искър” и ул. „Стара планина”, и от 15 ч. до 18 ч. - ул. „Искър” между ул. „Панайот Волов” и ул. „Петра”.

Същия ден за максимум 3 минути между 8 ч. до 18 ч. ще бъде забранено движението в двете посоки за заснемане на кадър по ул. „Макгахан” между ул. „Острово” и ул. „Панайот Хитов”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови