Запали се влак на гарата в Шумен (снимки)

Последна промяна на 19 декември 2012 в 13:15 3619 1

Запаленият влак. Снимка: БГНЕС
Запаленият влак. Снимка: БГНЕС

Локомотивът на пътнически влак се запали на гарата в Шумен, съобщи пресцентърът на БДЖ.

Влакът е пътувал от гара Русе Разпределителна за Шумен.

Съставът на влака е бил от два вагона и локомотив.

Локомотивът се запалил при опит да бъде разкачен от вагоните. От задната част на локомотива се появил пламък. Бригадата на влака се е опитала с пожарогасители да потушат пламъците, но не са успели, огънят се е разраснал и от локомотива се е разпрострял върху по-близкия вагон.

Подаден е сигнал на тел. 112, пристигнала е пожарна, която е погасила огъня.

Не е имало проблем за пътниците и локомотивната бригада, тъй като инцидентът се е случил след пристигането на влака. Нанесени са материални щети по локомотива и единия вагон.

Също днес аварира бързият влак София-Варна близо до гара Левски, съобщи БДЖ към 15.30 ч. Влакът чака на гарата заради технически проблем с локомотива.

Все още не е ясно дали повредата може да бъде отстранена на място или ще бъде изпратен друг локомотив.

Ако повредата не може да бъде отстранена, пътниците трябва да изчакат поне час новия локомотив.

От БДЖ препоръчват на пътниците да изчакат във влака отстраняването на повредата. Все още заради повредата не е нарушено движението на други влакове. 

Четири влака чакат между Чумерна и Шивачево, малко преди гара Сливен заради липса на напрежение в контактната мрежа поради лоши атмосферни условия от 10.50 ч. тази сутрин. Всички влакове са сутрешни. На различни гари са спрели два влака по линия София – Бургас и още два - от Бургас до София и от Пловдив към Варна. Изпратена е машина, която да отстрани проблема.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови