Задължителна подмяна на топломерите в София

Последна промяна на 08 септември 2012 в 13:29 7456 3

Парно. Снимка: БГНЕС
Парно. Снимка: БГНЕС

Тази година стават 10 години от въвеждането на системата за измерване на употребената топлинна енергия в жилищата в София и изтича срокът за експлоатация на повечето измервателни уреди, напомни bTV.

По данни на фирмите за дялово разпределение 45 хил. сгради в София вече са подменили уредите. 

Оттам обясняват, че клиентите предпочитат уреди с дистанционно отчитане, защото дистанционното отчитане не ангажира собственика на жилището да осигурява достъп при отчитането. 

Цената на радиоразпределителя е 33 лева за всеки радиатор, като не всяка фирма включва в тази цена и монтирането на уредите. 

Сградите имат право да сменят фирмата за дялово разпределение, но за това се изисква съгласието на цялата етажна собственост.

В повечето случаи се налага и подмяна на топломерите при смяна на разпределителната фирма.

От година и общинската фирма "Топлофикация-София" предлага услугата дялово разпределение.

Столичани, които не подменят уредите си преди отоплителния сезон рискуват те да спрат да работят през зимата и тогава ще плащат на "Топлофикация" на база, както навремето, което ще им излезе много по-скъпо.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15.10 2013 в 15:35

Не се сменят задължително.Няма такъв норматив.За информация в обратен смисъл следва да се носи наказателна отговорност - ясно е защо.

02.12 2012 в 11:28

Топломер с изтекла гаранция още не е за смяна
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1588215

08.09 2012 в 17:30

Да разбирам ли, че сам трябва да заявя, че искам да ми го сменят или те ще ме уведомят и ще ми дадат сметка? Не ми е ясно, даже никак. Имам някакви съмнения, че ще трябва да е първото, защото те биха извадили келепир, ако на топломера ми нещо "му угасне екранчето" - ще ме нацакат на пълна мощност...