Нов протест срещу цените на тока и парното

Юлиан Христов 11 юли 2012 в 07:50 2804 1

Парно. Снимка: БГНЕС
Парно. Снимка: БГНЕС

Нов протест срещу увеличението на цените на тока и парното ще се проведе днес от 18.30 ч. до 19.30 ч. пред сградата на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма.

Организаторите му са категорични, че протестът не е обвързан политически. Исканията на хората са държавата да е собственик на над 51% от електроразпределителните и водоразпределителните дружества. Освен това електроенергията, произвеждана от АЕЦ, да се използва с приоритет за задоволяване нуждите на вътрешния пазар.

Разтрогване на договорите, заради които беше повишена цената на тока и търсене на наказателна и финансова отговорност към тези, които са ги сключили от страна на държавата е друго искане на протестиращите. Както и да се премахнат всички посредници, свързани с износа на електроенергия от България, като тази дейност да се извършва от НЕК.

Исканията ще са оформени в писмен вид и ще бъдат връчени на Делян Добрев - министър на икономиката, енергетиката и туризма, съобщават още организаторите на протеста. Според тях поредното увеличение на цените на тока и парното е абсолютно необосновано. Нека заедно да прекратим този рекет, призовават гражданите. Когато беззаконието се превърне в закон - съпротивата е задължителна, заявяват категорично протестиращите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Българският национализъм не може да бъде приятел на Кремъл