Водачи на листи зоват: Не гласувайте за нас!

Владимир Йончев Последна промяна на 08 май 2013 в 16:51 16150 4

Кадри от обучението в хотела на Емил Димитров в Етрополе.
Кадри от обучението в хотела на Емил Димитров в Етрополе.

Скандално възвание, в което кандидати за депутати призовават симпатизантите си в никакъв случай да не гласуват за тях, изпратиха водачите на трите софийски листи на партия "Средна европейска класа".

"Средна европейска класа" е партията на студентите на Стоичков, която неуспешно опита да направи коалиция "Орлов мост". Зад нея стои бившият депутат от ГЕРБ Емил Димитров, по-известен като Емо Фаса.

Възванието е подписано от Григор Здравков, Петър Якимов и Кристиян Коев. (Целият текст тук)

"Oлигархични и политически кръгове се опитват да експортират нашите кандидатури, имената и идеалите ни в услуга на нечестни и задкулисни цели", пишат те.

Тримата призовават да се гласува, но не за хора и партии, свързани с контрабандисти на цигари и монополи.

По информация на OFFNews тримата са подали сигнали до прокуратурата, в които се описва, че партията се финансира от олигарси и купува гласове. Целта била партията да се превърне в "патерица на ГЕРБ" за изборите.

Част от фактите за купуване гласове станаха ясни на 7 април, когато Нова телевизия излъчи заснет със скрита камера запис от сбирка на партията на 2 април в Етрополе. На кадрите се вижда как лидерът на младежката организация на ГЕРБ в Свищов инструктира събраните в залата 300 души как да манипулират изборите.

По това време партията е част от коалиция "Орлов мост",  в която трябваше да влязат така наречените "студенти на Стоичков" и ВМРО. След излъчването на скандалните кадри, ВМРО напусна проектокоалицията.

Според информацията, с която OFFNews разполага, в сигналите подробно е описано кои са присъствали на срещата в Етрополе, кой е финансирал коалицията "Орлов мост", колко пари са обещавани за застъпници и купуване на гласове и кои са били хората, които са предлагали парите.

Порочните практики не са се изчерпали със срещата в Етрополе, а са продължили и след това.

OFFNews се свърза с Григор Здравков и Петър Якимов, които потвърдиха, че са завели сигнал в прокуратурата, но отказаха да разкрият подробности от съдържанието му, защото все още тече разследване.

Междувременно в редакцията бяха получени 5 аудиозаписа, за които се предполага, че също са част от сигнала. В тях председателят на "Средна европейска класа" Жоро Манев описва връзките си с Емил Димитров, договорките си с кмета на Ямбол и начина, по който се набират сигурни застъпници.

Качеството на записите е много лошо и е трудно да се свали достоверна стенограма, затова ги публикуваме като звуков файл.

Средна европейска класа 1

Средна европейска класа 2

Средна европейска класа 3

Средна европейска класа 4

Средна европейска класа 5

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10.05 2013 в 12:33

Има една подробност, която се пропуска в тия статии за Партия "Орлов мост" и която е зловеща и показва от кого, как и кога е замислено падането на правителството и са организирани протестите . По-добре хората да не знаят.

09.05 2013 в 23:16

защо всички медии наричате "студентите на Стойчков", хората от НПСС? Това на се студентите на Стойчков, това е ръководството на тази казионна организация която има самочувствието, че легитимно представлява интересите на студентите в България. НПСС - Национално Представителство на Студентските Съвети.
Те години наред са пречката за истински реформи във висшето образование в България, и слугуват на всеки нов министър на образованието. Образованието в България от години върви назад и НПСС задушава истинското студентско мнение.

Моля наричайте нещата с истинските им имена, няма студенти на Стойчков има студенти от НПСС.
Това са хората от НПСС, който активно помагат на партия Средна европейска класа или са в листите им на челни места:
Александър Стойчев
Ангел Георгиев
Галя Михайлова
Иван Кутуев
Мария Немска
Мариян Ников
Яна Вангелова
Ако някой е пропуснат, да се добави сам!

08.05 2013 в 19:22

същата схема като на местните избори - по 50 лева на застъпник и вкара няколко човека в общината
номера е само да съберат достатъчен брой застъпници, само че има и номера че някои вземат парите и гласуват за други...

08.05 2013 в 17:14

уникално. където успее да се присламчи тоя григор, това и предава... в името на истината