ГЕРБ инструктира партия "Орлов мост" как да манипулира изборите

Владимир Йончев 07 април 2013 в 20:47 14111 34

Шокиращи кадри как ГЕРБ организира манипулация на изборите чрез партията на Стоичков показа Нова телевизия в предаването "Темата на Нова".

Кадрите са заснети със скрита камера на 2 април в хотела на депутата от ГЕРБ Емил Димитров, по-известен като Емо Фаса.

Инструктажа води лидерът на Младежката организация в Свищов. Той обяснява на слушателите, как трябва да се намерят 30 000 застъпници за партията "Орлов мост", а всеки от тях да осигури по още 10 гласоподавателя. За застъпниците са осигурени по 30 лева в изборния ден, а всеки от "вербуваните" от тях гласоподаватели ще получи по още 30 лева.

Активистът на ГЕРБ обяснява и технологията как се купуват избори.

Емил Димитров осигурява момичета, които лекторът свойски нарича "момичетата на Емо", а след създалия си конфуз обяснява, че все пак ги уважава, въпреки че не са негови, а на Емо.

Момичетата трябва да прозвънят потенциалните гласоподаватели и да им кажат парола. Лекторът дава като примерни пароли "Кумчо Вълчо" и "Червената шапчица".

На слушателите се обяснява, че ще им бъдат осигурени пари за бензин и за черпене.

Глас на участник в семинара, чието лице не се вижда, разказва пред Нова ТВ, че:  „под егидата на Стоичков, Емил Димитров организира въпросните хора и те поддържат ГЕРБ”, въпреки че се представят за опозиция под името „Орлов мост”.

Самият депутат Емил Димитров се появява в почивката на лекцията. В хотела по това време е шефът на агитката на ЦСКА Димитър Ангелов - Дучето, а малко по-късно се появява и лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

Обявилата се за партия на протеста "Орлов мост" се появи, чак след като протестите бяха на приключване. За неин лидер бе обявен футболистът Христо Стоичков, близък приятел на премиера Бойко Борисов и другар в лова на депутата му за специални поръчки Емил Димитров.

За двигател на партията към бе обявена казионната студентска организация НПСС, придобила стотици хиляди левове с организация на конкурси за красота и други подобни занимания.

Особен цинизъм е и името на партията. Тя се казва "Орлов мост" - на името на мястото, от което започнаха протестите през юни миналата година. Тогава те бяха срещу лобистката поправка в закона за горите, прокарана от депутата Емил Димитров и гласувана от ГЕРБ.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!