Вицепремиерът: В обстановка на протести се работи много по-добре

Вероника Шербанова 21 септември 2013 в 12:31 2768 14

 Зинаида Златанова. Снимка: БГНЕС
Зинаида Златанова. Снимка: БГНЕС

Много по-добре се работи в обстановката на протести. Това заяви вицепремиерът и министър на правосъдието Зинаида Златанова.

„За мен е безкрайно учудващ фактът, че 25 години след промените, в посока демокрация в България, се учудваме и се впечатляваме от този тип проява на гражданска позиция. За мен тя е прекрасна. Аз смятам, че много по-добре се работи в такава обстановка“, посочи Златанова пред Дарик.

На третия месец вече се задават въпроси за съдебната система, за споразумението, което в по-застояла среда, на която сме били свидетели в годините, нямаше да стане. На третия месец щяхте да ни питате дали сме си научили имената на колегите, коментира тя.

В нормална обстановка 100 дни се дават на едно правителство да научи кое къде е в министерството – къде стои счетоводителят, имената на директорите и прочее, докато при тях вече се искат конкретни резултати, които в традиционния случай са отнемали години.

„За мен това е прекрасно, това е начин България да ускори, да превключи на друга скорост и да продължаваме така“, категорична е Златанова.

По думите й оттук нататък всеки политик ще си дава сметка, че ще бъде все така и няма да има комфорта, който би имал преди тези събития.

Вотът на недоверие срещу кабинета е безсмислен, но не ме изненада, посочи Златанова. Според нея е несериозно опозицията да оценява управлението, тъй като е престояла в парламента около месец.

По повод новото министерство на инвестиционното проектиране Златанова обясни, че то няма да управлява европейски средства, а ще помага с логистични дейности и ключови проекти, например дейностите по кадастър.

Няма чистка на кадри, в каквото ни обвиняват ГЕРБ, коментира тя. Когато ГЕРБ пое властта през 2009 г. всички ръководители на оперативните програми бяха сменени. Когато дойдох в Министерството на правосъдието, заварих 84 незаконно назначени служители без квалификация. Не може в дирекция, в която се изисква юридическо образование, да назначавате икономисти, допълни Златанова. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!