"Винер цайтунг": Борисов подходи умно

17 май 2013 в 08:29 4390 11

Снимката, избрана от
Снимката, избрана от "Винер цайтунг", за илюстриране на изборите в България. Снимка: DPA

Първата публична поява на Бойко Борисов след изборите в България силно изненада тези, които бяха изтълкували неговото няколкодневно мълчание като признак на умора, коментира австрийският вестник "Винер цайтунг" първото изявление вчера на лидера на ГЕРБ след изборите.

Лидерът на ГЕРБ и бивш премиер на страната беше настроен за битка, пише още австрийският вестник. 

Оттам припомнят, че Борисов поиска изборите да бъдат обявени за невалидни, тъй като денят за размисъл е бил саботиран от новината за откритите 350 000 незаконни бюлетини. 

През призмата на вчерашния ден безпрецедентната липса на Борисов в изборната нощ сега изглежда като умна стратегия, тъй като резултатите от чужбина още не бяха получени, допълва австрийският вестник.

Изданието напомня още, че в тази безизходна ситуация - от гледна точка на аритметиката - лидерът на БСП Сергей Станишев предложи да бъде съставено програмно правителство от експерти.

Това могат да бъдат експерти, които са близки до извънпарламентарни групи. Но дори и парламентът да одобри подобно правителство под ръководството на бившия социалистически министър на финансите Пламен Орешарски, не е сигурно колко време ще просъществува то, се казва още в коментара на австрийския вестник.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!