"Винер цайтунг": Борисов подходи умно

Последна промяна на 17 май 2013 в 08:29 4052 11

Снимката, избрана от
Снимката, избрана от "Винер цайтунг", за илюстриране на изборите в България. Снимка: DPA

Първата публична поява на Бойко Борисов след изборите в България силно изненада тези, които бяха изтълкували неговото няколкодневно мълчание като признак на умора, коментира австрийският вестник "Винер цайтунг" първото изявление вчера на лидера на ГЕРБ след изборите.

Лидерът на ГЕРБ и бивш премиер на страната беше настроен за битка, пише още австрийският вестник. 

Оттам припомнят, че Борисов поиска изборите да бъдат обявени за невалидни, тъй като денят за размисъл е бил саботиран от новината за откритите 350 000 незаконни бюлетини. 

През призмата на вчерашния ден безпрецедентната липса на Борисов в изборната нощ сега изглежда като умна стратегия, тъй като резултатите от чужбина още не бяха получени, допълва австрийският вестник.

Изданието напомня още, че в тази безизходна ситуация - от гледна точка на аритметиката - лидерът на БСП Сергей Станишев предложи да бъде съставено програмно правителство от експерти.

Това могат да бъдат експерти, които са близки до извънпарламентарни групи. Но дори и парламентът да одобри подобно правителство под ръководството на бившия социалистически министър на финансите Пламен Орешарски, не е сигурно колко време ще просъществува то, се казва още в коментара на австрийския вестник.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

18.05 2013 в 13:47

Не случайно си АналЛизатор... Не знам какви са ти мотивите да правиш ибрици на една проста мутра, но предполагам са единствено и само икономически, тъй като там сте само първосигнални хора. Не е лошо да даваш поне по един рационален аргумент в подкрепа на помията,която пишеш. Не знам коя е партията на прокурорите, но знам коя е партията на ибрикчийте, които са се наредили на опашка да целунат г*за на Вожда. ;)

17.05 2013 в 14:12

Толкова умно, че на следващите избори БСП и 50 депутата дори няма да имат в Парламента. Защото "умния" е вашия Станишко! Бойко нарочно го остави да си показва магариите, защото знаеше, че ще дойде момент, в който това смешно създание ще "сгази лука". И това се случи - цял народ и цял свят знае, че БСП заедно с незаконната Партия на Прокурорите, умишлено и грубо нарушиха Изборния Кодекс. И сега дойде време за разплата - Станишев отново вън от властта, Цацаров вън от прокуратурата.

17.05 2013 в 14:02

Този "простак" ви отне съня и ви накара будни да бълнувате! И така ще бъде, докато проумеете, че демокрацията е в правилата - еднакви за всички! И който ги погази, "настъпва мотиката"... БСП не просто наруши правилата, а престъпно ги погази. А за престъпленията следва съд и затвор. Стига преди това да има честен Прокурор... Под натиска на събитията Цацаров ще си подаде оставката - той вече за нищо не става, морална развалина! И после?... Какво ще правите без прокурорски чадър?... Сега будни бълнувате, а тогава сигурно ще зомбясате...

17.05 2013 в 12:14

Ах, колко УМНО!!!

17.05 2013 в 10:18

Луд,умора няма,както и 1 000 000 идиота гласували за баш простака.Трябва да се засрамим от човека на когото липсват елементарни човешки качества и който убедено декларира да бъде водач на нацията.Ако имаме поне малко мозък трябва бързо да изринем тази смрад и да загубим още време,което за съжаление не всички имат.

17.05 2013 в 10:06

Точно. Това в литературата се нарича ОКСИМОРОН.

17.05 2013 в 09:42

Методиев и "умна стратегия" - абе тия австрийчета май живеят в друго измерение, не са го слушали тоя как пикае в кенефа и разсъждава на глас...

17.05 2013 в 09:40

Оффф, ОФФФФФФнюз, `сичката ви работа такваз - даже една манипулацийка не можете да стъкнете кат` света ...

17.05 2013 в 09:21

Мда само дето снимката не е такава във wienerzeitung :))) http://www.wienerzeitung.at/nachrichten/europa/europastaaten/546754_Borissows-Flucht-nach-vorn.html

17.05 2013 в 09:17

Бинго!