Върнаха 100 от блокираните руски туристи в родината им

05 септември 2012 в 12:46 1042 0

Нов проблем с руски туристи заради фалит на туроператорска фирма. Снимка: БГНЕС
Нов проблем с руски туристи заради фалит на туроператорска фирма. Снимка: БГНЕС

Повече от 100 клиенти на банкрутиралия туроператор „Чери Тур” се върнаха от България в Русия. Това съобщи Асоциацията на туроператорите на Русия, предаде ИТАР-ТАСС. 

За фалита на компанията съобщи нейния генерален директор Дмитрий Черепов. По данни на фирмата в момента в България се намират около 150 техни клиенти. По данни на руската страна обаче става въпрос за близо 300 руски туристи, които са били доведени в България от фалиралия туроператор. 

На туристите ще им бъде предложено да заплатят повторно престоя си в хотелите. Тези, които откажат да платят, ще се окажат на улицата. Българският туроператор обещава обаче, че на всички туристи ще бъде осигурен престой до заминаването им.

„С полети от България до Москва, Новосибирск и Калининград на 4 септември бяха извозени повече от 100 души. Въпреки че в последния момент българският туроператор „Васи травел” премисли и организира трансфера на туристите до летището, много туристи все още трябва да поемат допълнителни разходи за почивката си. Точният брой на туристите, пострадали от безотговорността на руската компания, все още не е уточнен, но по предварителни данни става въпрос за около 500 души”, съобщи Асоциацията. От там поясниха, че е постигната договорката останалите туристи да бъдат транспортирани в родината си на 10 и 11 септември.

 

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови