Външно отрича Младенов да е дал на Израел доклад за атентата (обновена)

18 януари 2013 в 11:57 1456 0

Николай Младенов. Снимка БГНЕС
Николай Младенов. Снимка БГНЕС

Министерството на външните работи отрече министър Николай Младенов да е дал на Израел българския доклад за атентата в Бургас.

Информация, че докладът е бил предаден по време на посещението на Младенов в Израел, пусна местната телевизия Канал 2. Според нея докладът сочи като извършител "Хизбула".

„По време на срещата му с министър-председателя Бенямин Нетаняху е станало дума също и за българските работници, които се изпращат в Израел по двустранна спогодба за временна заетост. Разбира се, по време на разговорите е станало дума и за разследването на атентата в Бургас, но министър Младенов не е предавал никакъв доклад, нито е посочвал извършителя на атентата, тъй като разследването по атентата не е приключило", посочи говорителят на МВнР Весела Чернева.

Междувременно "Аруц Шева" цитира министър Младенов, който казва, че "нападение на Ислямската република над Израел ще означава атака срещу България", съобщи БГНЕС.

По време на посещението си в Йерусалим Младенов изтъкна, че пътувал до страната, за да "помогне на Иран и да спре ядреното въоръжаване без война". 

"Нашето приятелство с вас е здраво и силно", категоричен бе Младенов, докато оглеждаше "Стената на плача" в свещения както за християни, така и за мюсюлмани и евреи град, отбелязва още "Аруц Шева".

Премиерът Бойко Борисов също коментира случая по време на работното си посещение в Австрия. Той отрече България да е давала такъв доклад на Израел. "Има голям напредък в разследването. Никой не е упълномощен от мен или никой по тази тема не е разговарял с правителството. Президентът Плевнелиев също е информиран по разследването. Имаме доста време още да поработим", каза Борисов, цитиран от БНР.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!