Валежите спират в понеделник

09 декември 2012 в 22:24 1513 0

 Всички моторни превозни средства да се движат без ремаркета и полуремаркета на проходите
Всички моторни превозни средства да се движат без ремаркета и полуремаркета на проходите "Превала”, "Пампорово” и „Рожен“. Снимка: sxc.hu

В понеделник ще настъпи временно подобрение на времето. Валежите ще спрат, вятърът - с изключение на Черноморието - ще отслабне. Максимални температури за деня - между -1 и 4°.

Всички моторни превозни средства да се движат без ремаркета и полуремаркета на проходите "Превала”, "Пампорово” и „Рожен“. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура".

Ограниченията за движението важат и за път ІІІ-197 Гоце Делчев-Доспат, път ІІІ-843 Сърница-Доспат, път ІІ-37 Доспат-Батак и път ІІІ-866 Девин-Михалково.

Товарните автомобили да се движат без ремаркета и полуремаркета и по път II-84 Велинград-Юндола-Аврамово, както и път III-376 Ракитово-Цигов чарк.

Започна обработката на пътните платна със соли против заледяване на улиците в София, съобщиха от пресцентъра на Столична община.

Към момента около 100 коли на фирмите, ангажирани с почистването на София, работят на терен. Приоритетно се обработват улиците, по които се движи масовият градски транспорт, стръмни и опасни участъци. Вследствие на ниските температури и вятъра движението в София е затруднено. Има опасност от заледяване и навявания.

Леденостуденото време и снеговалежът причиниха смъртта на най-малко 6 души и предизвикаха хаос по пътищата на Балканите.

Четирима души са починали в Хърватия, а двама в Сърбия заради студа и снежните виелици в  неделя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови