В БСП продължават да искат да управляват до май 2014 г.

Александра Маркарян 29 юни 2013 в 16:01 4262 25

Димчо Михалевски. Снимка: БГНЕС
Димчо Михалевски. Снимка: БГНЕС

Кабинетът "Орешарски" да управлява до месец май 2014 г. и да се проведат парламентарни избори едновременно с изборите за Европейски парламент.

Тази теза защити зам.-председателят на парламентарната група на Коалиция за България Димчо Михалевски в интервю за "Факторът Кошлуков" по TV7. На въпрос обсъждат ли се в БСП конкретни срокове, до които ще поискат да управляват, Михалевки отговори:

"Има такива предложения в групата. Примерно казвам, това разбира се не обвързва никого, до следващите европейски избори, които са през май. Има няколко неща, които трябва да бъдат задължително свършени. Държавата трябва да бъде укрепена - тя е в тежко финансово състояние. Има риск за хората, за масата български граждани през следващата зима."

Михалевски отново призна, че в кадровата си политика БСП е правила грешка след грешка, заяви, че червените си били взели поука заради това, че са затвърдили усещането, че има задкулисие и неяснота кой всъщност назначава и управлява. Той призна, че са обещали експертен кабинет, а са съставили точно обратния.

Сега обаче от БСП били "сериозно мотивирани".

"Разумното поведение в момента е да се даде хоризонт, който да бъде обозрим, разбираем от всички, с ясни цели и задачи."

Сред тях били поправки в Изборния кодекс, договарянето с ЕС, подпомагането на уязвимите социални групи и създаването на по-добра инвестиционна среда.

"Най-лесно е да бутнем правителството и парламента, само че ще има конкретна загуба за огромната част от българските граждани. Не на всяка цена трябва да се управлява, но трябва да бъдем отговорни към това, което трябва да се свърши за кратко време."

Съвсем скоро БСП щели да предложат подобна сделка на протестиращите - протестите да спрат, а тройната коалиция БСП-ДПС-"Атака", да гарантират изпълнението на 3-4 конкретни цели в конкретни срокове, след които да има предсрочни парламентарни избори.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!