Quantcast

Уволниха служителка на Топлофикация заради подкуп

Последна промяна на 17 ноември 2012 в 16:51 993 2

Парното. Снимка : БГНЕС
Парното. Снимка : БГНЕС

Служителка от "Топлофикация-София", опитала да вземе подкуп, е уволнена дисциплинарно, съобщиха от пресслужбата на дружеството.

Случаят е от юли, но жената е взела отпуск и това е забавило нейното уволнение.

Ръководството на „Топлофикация София", спазвайки всички разпоредби на трудовото законодателство, е изискало от служителката обяснение за случая. Предвид факта, че тя попада в кръга на лицата под закрила по Кодекса на труда, е изискано мнение от ТЕЛК и от Инспекцията по труда, преди да се пристъпи към най-тежкото наказание - дисциплинарно уволнение.

Веднага след получаването на необходимите документи, на служителката Е.Л. е връчена заповед за незабавно прекратяване на трудовото правоотношение.

Между задържането на служителката и нейното освобождаване от работа минаха няколко месеца и процедурата се забави, защото Е.Л. си взе отпуск за временна нетрудоспособност. Както предупредих още с встъпването си в длъжност, ще бъда и съм безкомпромисен към подобни прояви. Те са незаконни, недопустими и в разрез с усилията, които полагаме, за да върнем доверието на нашите клиенти. От всички служители, без изключение, изисквам да уважават клиентите ни и да работят прозрачно и почтено. Ако някой дръзне да извършва измами, както в случая, ще понесе съответната отговорност и ще получи най-строгото наказание, определено в закона, заяви Стоян Цветанов, Изпълнителен директор на „Топлофикация София".

Клиентите на столичната топлофикация, които имат съмнения в качеството на обслужване, могат да подават сигнали на телефон  02 958 01 55.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

18.11 2012 в 09:38

Пълна измишльотина в стил "Развит социализъм" - нЕкои другари допускат несъвместими с комунистическия морал простъпки, за което биват справедливо наказвани. Например другарката Е.Л. в "Топлофикация". Ама на каква длъжност е работила, за какво и в какъв размер е бил поисканият подкуп - не се казва. Няма ли някакво разследване, искането на подкуп все пак е престъпление.

17.11 2012 в 18:50

"...да се пристъпи към най-тежкото наказание - дисциплинарно уволнение." Голям праз. Нужно е публичено да се оповести мерзостта й. Имам впредвид не само на две места из интернет.