US посланикът се срещна с Миков и Борисов

OFFNews 31 юли 2013 в 22:25 2550 19

Н. Пр. Марси Рийс Снимка: Посолство на САЩ
Н. Пр. Марси Рийс Снимка: Посолство на САЩ

Посланикът на САЩ у нас Марси Рийс се срещна днес с председателя на Народното събрание Михаил Миков и представители на ГЕРБ.

Миков обяснил приетите вече законодателни мерки в областта на социалната политика, младежката безработица, енергетиката, малките и средни предприятия. Той представил пред американския посланик и обсъждания в момента законопроект за изменение и допълнение на Закона за държавния бюджет на Република България за 2013 г.

По-късно в сряда Рийс съобщи, че е присъствала на среща с Бойко Борисов заедно с други евроатлантически посланици.

Обичайна практика е за членовете на дипломатическия корпус да се срещат с представители на различни политически формации. САЩ продължава да подкрепя правото на българските граждани да упражняват по мирен начин своите основни демократични свободи, включително правото на събрание и на свободно изразяване на мнение, каза Рийс.

Вече два месеца и половина протестите не спират и напрежението сред хората продължава да нараства. България беше пример за финансова дисциплина, а сега управляващите ще вземат заем от 1 милиард лева, за който не казват за какво ще го похарчат, заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов по време на среща с посланиците у нас на страните-членки на Европейския съюз и НАТО.

Борисов съобщил на посланиците „за политическите уволнения, които БСП, ДПС и Атака правят в държавната администрация и подмяната на кадрите с неподходящи компрометирани хора“.

Искахме предсрочни избори веднага, защото знаехме докъде ще се стигне, казал пред посланиците още Бойко Борисов.

Предсрочните избори са неизбежни, защото хората няма да издържат. Те просто не понасят комунистите. И ГЕРБ пак ще бъдем първа политическа сила. Хубавото е, че и другите десни партии вече разбират, че ще е добре да се обединим за свалянето на това правителство“, коментирал още Борисов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!