US посланикът коментира протестите във Фейсбук

Мая Младенова 23 юни 2013 в 15:19 3338 10

Н. Пр. Марси Рийс Снимка: Посолство на САЩ
Н. Пр. Марси Рийс Снимка: Посолство на САЩ

Американският посланик у нас Марси Рийс коментира актуалната политическа ситуация и протестите във Фейсбук страницата на посолството.

Според дипломата "протестите през февруари бяха най-вече свързани с икономическите условия в България и за голямо съжаление бяхме свидетели на случаи на хора, които се самозапалиха. Настоящите протести по всичко изглежда, че са свързани с политическата ситуация."

Коментара си Марси Рийс направи в отговор на въпрос на потребител, отправен й миналата седмица в инициативата на посолството за отворен диалог с граждани. Всеки потребител тогава можеше да зададе във Фейсбук въпрос на Нейно Превъзходителство, като бяха отправени над 100 питания. Много от тях са по визови въпроси, които посланикът отказва да коментира публично заради запазване на неприкосновеността на личните данни и ги пренасочва към консулския отдел на мисията.

Ето какво още пише Марси Рийс за настоящата политическа криза:

"Искрено се надяваме кризата да бъде разрешена по начин, който отговаря на демократичните норми и практики. Надявам се, че в бъдеще, когато българското правителство предлага конкретни личности за назначаване на важни позиции, изискващи обществено доверие, ще има изискване за обсъждане на тяхната професионална квалификация и минало. Смятам, че българските граждани са демонстрирали своето желание за реформи в областта на правораздаването и такива трябва да бъдат предприети. Наскоро посолството проведе семинар по темата прозрачност при възлагането на обществени поръчки, в който участваха много експерти, и се надявам, че някои от обсъдените идеи ще бъдат приложени на практика."

От посолството уточняват, че в момента се обработват и отговори на още от зададените към посланика въпроси.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews