Уорлик: България ще остане в сърцето ми

Елица Мартинова 10 септември 2012 в 17:20 1431 0

Джеймс Уорлик. Снимка: БГНЕС
Джеймс Уорлик. Снимка: БГНЕС

„Когато дойдох в България преди три години, не знаех какво да очаквам. Сега страната е дълбоко в сърцето ми и завинаги ще остане у мен“, каза американският посланик Джеймс Уорлик, след като бе удостоен с орден „Стара планина“ първа степен.

Той получи наградата за укрепване и развитие на българо-американските отношения. Орденът бе връчен от президента Плевнелиев по случай заминаването на Уорлик на 14 септември.

Посланикът подчерта, че е доволен от свършената работа в България и изрази надежда, че отношенията със САЩ ще се развиват в положителна посока.

„Горд съм с достиженията ни съвместно с България и с наистина силното партньорство, което осъществихме. Взаимоотношенията между България и САЩ са като гоблен. Гоблените са нещо много красиво, но и изключително сложно за изработка. Нямам съмнение, че един ден, когато отново посетя вашата страна, този гоблен ще бъде още по-красив“, заяви Уорлик.

Президентът Плевнелиев не пропусна възможността да спомене визовия режим за българи в САЩ, като изрази надежда, че ограниченията скоро ще отпаднат.

С най-високото държавно отличие бе награден и извънредният пълномощен посланик на Норвегия Тове Скарщайн. Скандинавецът също изрази съжаление, че напуска страната ни.

„Посланиците са малко като циганите – идваме, разхождаме се и ако не ни хареса, си тръгваме. В случая с моя мандат не е така“, каза шеговито Скарщайн.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови