Турски гастарбайтери задръстиха границата със Сърбия

Последна промяна на 30 август 2013 в 10:21 6402 4

ГКПП
ГКПП

15-километрово задръстване се е образувало на ГКПП „Калотина“ в платното за излизане от България, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Причината за задръстванията на ГКПП „Калотина“ е, че гастарбайтерите от Турция са се отправили към Западна Европа след отпускарския сезон.

Вътрешното министерство съобщава, че през последното денонощие трафикът на турци, пътуващи през България за Западна и Централна Европа, се е увеличил неколкократно. От МВР предупреждават, че очакват днес притокът на хора от Турция да се увеличи още повече.

Вътрешното министерство съветва българите, пътуващи за Сърбия, да използват обходни маршрути през ГКПП „Брегово“, ГКПП „Връшка чука“ и ГКПП „Стрезимировци“.

От транспортния бранш се оплакаха, че заради огромната опашка автобусите, пътуващи на запад, няма да могат да спазят разписанието си и ще отчетат огромни закъснения.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

31.08 2013 в 01:23

Защо искат тези Турци през Сърбия да минат? Дали не знаят че Дунав Мост 2 между Видин и Калафат вече работи от 14-и юни 2013-а година? През Сърбия има двойно чакане на митница и скъпи магистрали, докато се мина през Румъния по-бързо, дори и без магистрали. Ремонтираха пътища в Румъния и направиха околовръстни в Карансебеш, Лугож, Тимишоара и Арад. На вътрешните граници се чака само 5 минути, в място на 5 часа за Сърбия. Но моля ви да пазите тайната, нека пътя вътри Европейски Союз да остане тихо, без опаснокаращи Турци! ;-)

30.08 2013 в 14:26

Викаш, причината не е че са се появили изведнъж няколко пъти повече коли, а? Хитро!

30.08 2013 в 13:02

Колеги, утре ще пътувам за Лесковац, от къде да мина? Има ли пункт след Брезник - Главановци и има ли асвалт:) ?

30.08 2013 в 12:01

"Причината за задръстванията на ГКПП „Калотина“ е, че гастарбайтерите от Турция са се отправили към Западна Европа след отпускарския сезон."

Тъпо! Причината е или от страна на България или от страна на Сърбия. Това, че хората били излезли в отпуска си е прекрасно отвсякъде.