Трима каскадьори ранени в цирк "Балкански" (снимки)

Борислава Бибиновска 20 април 2013 в 13:28 4853 1

Трима каскадьори от цирк
Трима каскадьори от цирк "Балкански" пострадаха при тренировка. Снимка: Цирк "Балкански".

Трима мотористи са пострадали по време на репетиция на цирк "Балкански", съобщи БНР.

Инцидентът е станал около 12 часа днес, а пострадалите са приети в болница.

По първоначална информация няма опасност за живота им. Един от мотористите е с травма в гърдите, друг е с травма на китката. И тримата пострадали са били са с нужното предпазно облекло. 

Мъжете са изпълнявали номер с мотори, наречен "Глобусът на смъртта", при който каскадьорите са затворени във вътрешността на  решетъчна метална сфера.  По време на репетицията обаче верига на един от моторите се е скъсала и той е паднал, повличайки със себе си и други мотористи.

Дикректорът на трупата Александър Балкански обясни, че инцидентът е станал при опит да се подобри рекорда за най-голям брой мотоциклети, движещи се в "Глобуса на смъртта".

"За днешната дата бяхме подготвили да подобрим новия световен рекорд по брой на мотоциклети в "Глобуса на смъртта", като това нещо го подготвяме повече от месец тренировки", коментира Александър Балкански.

Тримата пострадали са чужденци, разкри още директорът на цирка. Той увери, че пострадалите са застраховани, осигурени, имат разрешителни и работни визи.

"Нашето единствено притеснение е травмите да са повърхностни, а да няма нещо по сериозно".

От цирка сами са подали сигнала за инцидента. На място са дошли полицаи и криминалисти. Предстои изясняване на причините за нещастния инцидент.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови