Трайчо Трайков: Цв. Цв., ще се видим в съда!

Александра Маркарян 25 февруари 2013 в 19:37 8147 10

"Глупаво и нахално изказване на ЦвЦв вчера. Този път май ще трябва да се видим в съда." Това написа в профила си в социалната мрежа Туитър първият икономически министър в кабинета "ГЕРБ" Трайчо Трайков.

Повод за реакцията на Трайков бяха думите на Цветан Цветанов. Пред TV7 вицепремиерът и вътрешен министър в оставка заяви, че Трайков бил подвластен на определени икономически кръгове - знаели го и той, и премиерът Бойко Борисов.

Интервюто с Цветанов бе на отстранената днес Люба Кулезич.

Отразявайки реакцията на Трайков, от TV7 подчертават това:

"Вчера в интервю пред Люба Кулезич (която днес бе уволнена заради новата политика на TV7) вътрешният министър Цветан Цветанов даде примери за решителни действия на Бойко Борисов и, без да бъде попитан специално за Трайков, продължи: „Трайчо също, по същия начин. Ето, това, което ме питахте в началото: Как се борите срещу енергийната мафия, да речем? Премиерът, всички ние знаехме, че Трайчо е подвластен вече на определени икономически кръгове. И в тази връзка видяхме, че не си е свършил основните задължения, което беше една от реалните политики за конкурентоспособност. Влязоха много малък процент, 4-5%, в момента Делян (икономическият министър Делян Добрев -бел.ред.) успя да увеличи това да стане на 700-800 млн. лв., които влязоха до средния и малкия бизнес“.

Премиерът в оставка Бойко Борисов също хвърли обвинения срещу Трайков, защото го запознал с уволнения председател на ДКЕВР Ангел Семерджиев.

Трайчо Трайков беше освободен от поста на министър на икономиката, енергетиката и туризма преди година. Официалният повод бе провал на бизнес форум в Катар.

*Цветан Цветанов стана популярен като “Цв.Цв.” преди 2 г., когато бе сниман с риза, на чиито маншети бе избродирано “Tzv.Tzv.”

Ето видео от самото интервю:

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews