Quantcast

Тръгва делото за взрива край Петолъчката

Последна промяна на 14 октомври 2013 в 08:47 2204 1

Пътят край петолъчката, Снимка: БГНЕС
Пътят край петолъчката, Снимка: БГНЕС

В Ямболския районен съд днес тръгва делото за взривовете край Петолъчката, който отнеха живота на трима работници.

По делото има над 200 свидетели и заседанията ще се проведат в рамките на три седмици.

Само днес съдът трябва да изслуша показанията на 139 души от най-пострадалото при взрива село – Лозенец, където експлозията нанесе сериозни щети по къщите.

Обвиняеми за експлозиите са Десислав Делев - управител на фирма „Берета Трейдинг“, която е собственик на складовете, производственият началник в базата Иван Пеев, който е бил и отговорник по безопасността и охраната.

Според Прокуратурата двамата не са взели нужните мерки за сигурността на работата в складовете, с което са допуснали боеприпасите на бъдат разфасовани, докато по договор е трябвало да бъдат унищожени чрез взривяване.

Установено са нарушения и вътре в самия склад, където според следователите са се съхранявали количество от боеприпаси, които са в пъти повече от допустимото.

На 5 юни край пътен възел “Петолъчката” избухнаха взривове в склад за боеприпаси на фирма “Берета Трейдинг”. Експлозията отне живота на трима работници.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14.10 2013 в 23:14

Съдията засекрети делото заради "държавна тайна! Значи журналистът Григор Лилов се оказа прав в разследването си - чиста проба атентат, с турско-депесарско-ислямистки привкус, който е свързан с другия на Бургаското летище. За тези, които не са чели книгата му "Дуел", само един факт от нея - собственикът на складовете край Петолъчката Десислав Делев освен български гражданин е гражданин и на Израел.