Тежките времена събрали Костов и Надежда

Елица Мартинова 22 януари 2013 в 08:46 1942 6

Иван Костов. Снимка: БГНЕС
Иван Костов. Снимка: БГНЕС

"Появата на ГЕРБ и настаняването му в десния спектър и възстановяването на носталгията към комунистическите символи изправи десницата до ъгъла на откровението, където трябваше да решим какво е било нашето управление и готови ли сме да забравим това, което ни е разделило в миналото. Казаното от ГЕРБ, че преходът е криминален ни накара отново да се съберем“, заяви пред bTV лидерът на ДСБ Иван Костов.

„ГЕРБ не е в състояние да извади България от кризата. Свидетели сме на недопустими опити да се реабилитира еднопартийния режим и неговите символи. При всичко това трябваше да вземем важно решение за бъдещата ни работа“, допълни още той.

Той категорично отрече твърденията, че се събира с Надежда Нейнски в опит да не изпадне от политическата сцена.

„Ние сме се събрали, за да извадим България от кризата. Аз имам какво да направя за България, за да я извадя от кризата. Никой не може да повтори тези думи със същата решителност, която имам аз“, категоричен бе Костов.

Той подчерта, че обединението с Нейнски не е било самоцел, а плод на дълги разговори и споделени цели.

„Ние сме хората, които заявяват принципите си и после се обединяват. За разлика от останалите, които се събират, за да изберат какво да защитават“, уточни тъмносиният лидер.

Иван Костов обясни, че платформата „Единство“ иска да привлече на своя страна всички десни избиратели, които осъзнават, че в страната е необходима промяна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови