Цар Киро освободен предсрочно от затвора

Последна промяна на 18 октомври 2013 в 08:01 2160 4

Кирил Рашков  Снимка: БГНЕС

Кирил Рашков, известен като цар Киро, бе освободен предсрочно от затвора в Пловдив.

Той не излежа пълната си присъда, защото полагал общественополезен труд - бил градинар в затворническото общежитие.

Цар Киро бе осъден на три години и половина затвор за закана за убийство, отправена към Веселин Христов и Иванка Петрова - вуйчото и лелята на убития в Катуница 19-годишен Ангел Петров. Впоследствие присъдата бе намалена с една година от Върховния касационен съд. Рашков трябваше да излезе на свобода през март 2014 г.

След смъртта на Ангел в селото избухнаха безредици, а въпреки първоначалните си намерения, Рашков и фамилията му нямат да се върнат в Катуница.

През юли Върховният касационен съд (ВКС) потвърди  изцяло присъдата на Пловдивския окръжен съд, с която бяха осъдени Спас Христов и Георги Йорданов за инцидента в Катуница. Христов влиза в затвора за седем години при първоначален строг режим и лишаване от шофьорски права за срок от 10 години. Йорданов пък ще прекара в затвора с година по-малко, като за 9 години няма да има право да шофира.

Христов и Йорданов бяха осъдени също и да заплатят на гражданския ищец 15 000 лв. за причинени телесни повреди на други двама жители на Катуница. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

18.10 2013 в 16:24

ЕЕЕ...ама човека е градинарствал ...Демек силно е помогнал на затворническата кухня...и си заслужава....Като знам , че има хора дето са в затвора до дупка..и няма милост за тях...при това осъдени за къде по дребни простъпки....Ужас....Направо за нищо не ставаме вече....

18.10 2013 в 12:17

Урааа. Да живее правителството! Да живее БКП! Отлично свършена работа!

18.10 2013 в 11:01

Скуития куационен партньор.

18.10 2013 в 09:14

подкрепа подкрепа подкрепа хахахаха.