Кметът на Катуница посъветва Цар Киро да не се връща в селото

OFFNews 05 август 2013 в 13:59 2607 1

Кирил Рашков  Снимка: БГНЕС
Кирил Рашков Снимка: БГНЕС

Кметът на Катуница Красимир Юруков посъветва Цар Киро да не се връща в селото. 

Фамилията Рашкови се изсели от Катуница след размириците през септември 2011 година. Повод за тях стана нелепата смърт на местно момче – Ангел Петров. Той бе прегазен от Симеон Йосифов, шофьорът на ромския бос. 

В момента Рашков и съпругата му Костадинка излежават присъда за укриване на данъци.

Семейството на ромския бос многократно заяви твърдото си намерение да се върне в селото, тъй като това е тяхно право. Кметът Юруков обаче ги е посъветвал, че не е желателно да се връщат в селото. Фамилията, според него, има финансови възможности да се засели другаде. „Ако имат поне малко морал, те не трябва да се връщат, защото може да се повторят размириците отпреди две години”, каза Юруков.

Въпреки, че със заповеди на РДНСК бяха съборени всички незаконни имоти на Кирил Рашков и фамилията му, останали са и такива, в които семейството може да се върне. 

Според Веселин Христов - младежът, който заведе дело срещу Рашков за заплаха за убийство, притеснения в селото има отсега. Ако след два месеца, когато изтича присъдата на Кирил Рашков, той се върне в селото, може да се получи отново напрежение, смята Христов.

Веднага след събитията през септември 2011 година в село Катуница бе сменен полицейския квартален отговорник. В момента там е назначен нов. Сега всичко е спокойно. Но никой не дава гаранция, че това ще продължи, ако Рашкови се върнат в селото. Сега семейството живее в Пловдив.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови