Цачева за хитовете си: Веселбата е лек за духа и тялото

Милен Енчев 05 септември 2013 в 12:00 2901 10

Цецка Цачева. Снимка: БГНЕС
Цецка Цачева. Снимка: БГНЕС

„Веселбата е най-доброто лечение за духа и тялото, колеги”. Така днес бившият председател на парламента Цецка Цачева коментира в пленарна зала записите с музикалните си изпълнения, публикувани от OFFNews. 

Калинката е лежерен вид, съвсем невинна на фона на това, което се случва с новите назначения. Това каза депутатът от ГЕРБ Цецка Цачева по повод прекратяването на пълномощията на депутата от левицата Любомир Петков. Той напуска парламента, за да стане консул във Франкфурт.

„Граждани от Плевен изразиха възмущението си от начина, по който се използва парламентът, законодателната институция в България като трамплин за други длъжности. В това няма лошо, ако човекът е доказан като професионалист. Нека гражданите да бъдат уведомени къде отива този млад човек. Управлението е в улей за бобслей, позволено му е само свободното падане”, коментира още бившият председател на парламента.

"Познавам Любомир Петков от доста време и тирадата, която изнесохте, не отговаря за него. Това дали сега ще стане консул, български депутат е много повече от консул”, гневно я репликира депутатът от БСП Антон Кутев. „Искам да ви напомня, че не всички имаме къса памет. Мога да водя с вас културни исторически спорове дали вашата личност е съпоставима с портретите на председателите на народното събрание. Вие бяхте ужасно неподготвена за председател на Народното събрание, когато заехте тази длъжност. Вие нямахте елементарна представа какво трябва да свършите там”, изригна Кутев. Изказването му беше съпроводено с викове „Оставка” от депутатите на ГЕРБ в пленарна зала.

"Калинката" стана нарицателно за назначение на висш пост без ценз и умения след скандала с бившата шефка на фонд "Земеделие" при ГЕРБ Калина Илиева, която се оказа с фалшива диплома. То бе охотно използвано от левицата в словесните двубои с бившите управляващи. По ирония обаче първият министър, когото Пламе Орешарски оттегли след медийни публикации, се казва Калин Тихолов - министърът "Дюнигейт".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!