Студенти в УНСС на протест заради увеличените такси

Александра Маркарян 03 април 2013 в 13:22 1878 0

Плакатът на протеста на студенти от УНСС.
Плакатът на протеста на студенти от УНСС.

Студенти в УНСС излизат отново на протест заради увеличението на таксите за обучение, съобщи Мариан Ников от Националното представителство на студентските съвети.

Причината е увеличението на таксите с 58 лева на семестър за всички специалности.

Протестът е планиран за 4 април, от 14 ч. в двора на УНСС.

Утрешният протест заради увеличените такси е втори за студентите от УНСС. Първият, на 27 март, доведе до преразглеждане на първоначалното решение на ръководството. Първоначално то предвиждаше увеличение в размер на 92 лева на таксите за студентите в хуманитарните специалности, а за останалите завишението бе в размер на 58 лева. След протеста и преговори между ректора и студентите бе решено за всички увеличението да е 58 лева.

Студентите, които излизат на протест утре, не са съгласни с този компромисен вариант. 

"Категорично не сме съгласни във време на тежко икономическо положение и политическа нестабилност да плащаме необосновано повече. Ние не сме ходещи такси!", се казва в съобщението на студентите до медиите.

Те обаче нямат подкрепата на собствения си студентски съвет, който е съгласен с увеличение от 58 лева за всички студенти.

"Утрешният протест няма подкрепата на Студентския съвет на УНСС, но имаме подкрепата на колегите си от Софийския университети, както и на НПССИ", уточни студентът Радко Ковачев.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови