Студенти блокираха пътя пред СУ (видео)

Александра Маркарян Последна промяна на 30 октомври 2013 в 14:31 4914 28

Студенти блокират пешеходната пътека при Ректората на СУ. Снимка: Васил Койнарев
Студенти блокират пешеходната пътека при Ректората на СУ. Снимка: Васил Койнарев

Студенти блокираха пътя между Софийския университет и Народното събрание.

50-ината младежи пресичат непрекъснато пешеходната пътека между Университета и Народното събрание. Търкалят огромна топка, направена от амбалажна хартия, символизираща "боклука".

Образува се огромна опашка от чакащи автомобили.

Студентите са от Националната художествена академия. Те скандират "Елате с нас - протестът е за вас!".

Видеото получихме от Васил Койнарев:

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

31.10 2013 в 11:08

СДС, НДСВ и ГЕРБ изхвърчаха щото служеха на ДС. Сегашните ще изхвърчат по същата причина.

30.10 2013 в 18:24

кво работи ти в центърна на софия бе лъжец сигурно си некъф нещастен оркопатор

30.10 2013 в 18:11

Е това `що те радва толкова много!!! Това само показва колко по-зле сме станали за 24 години...

30.10 2013 в 18:09

Точно това се мъчат да направят "властуващите" - повече хора като вас да се обърнат срущу протестите и затова пращат ченге да затварят Цар Освободител от Ректората до Орлов мост още когато няма никой... И вчера и в понеделник беше така. Снощи дори го паказаха и по БНТ1

30.10 2013 в 17:56

Не жаля дъщеря ми. Кракът й е контузен и отсъства дълго време от училище. Две вечери се прибира с голямо закъснение и отново с подут крак. Около университета има две спомагателни платна, цял парк и не разбирам защо не използват тях, а спират трафика. Продължават ли по същия начин, ще ме направят да бъда техен противник.

30.10 2013 в 16:39

Нахално е да сравнявате бутикова групичка със студентите от 90-а
Сочените за кукловоди на студентските окупация бяха подложени на унищожителна критика от Милен Цветков


В сблъсък се превърна днешното издание на предаването “Часът на Милен Цветков”. В него сочените за кукловоди на студентските окупации Галя Прокопиева, Ивет Добромирова, Асен Генов и сие бяха подложени на унищожителна критика от водещия Милен Цветков.

Цветков изрази недоумение как Галя Прокопиева недоволства от обвиненията към кръга “Капитал”, когато самата тя бе заснета в епицентъра на недоволството. След това припомни на Ивет Добромирова как изкарва парите си и отхвърли опита на двете да се измъкват с разграничаване между бизнес ангажиментите и правото на гражданска позиция.

Вместо да изяснят докрай поне един от неудобните въпроси, гостите настояха, че за тях има по-важни проблеми. Ивет Добромирова посочи агресивната контраатака в двора на ректората на СУ, която застрашавала “децата на България”. Асен Генов се противопостави срещу присъствието на човек от БСП сред студентите, противници на окупацията, но Цветков припомни, че съмишленикът на блогъра, член на “България на гражданите” и също гост в студиото – Иван Стамболов, също е влязъл в Софийския университет.

Милен Цветков подчерта, че през вратите са били допускани само студенти – и то след представяне на необходимия документ. “Вие как влязохте?”, попита водещият, а Стамболов отговори: “Познават ме…”.

Гостите прехвърлиха дебата в лично изясняване и потърсиха сметка от Цветков защо не е подкрепил с присъствието си окупацията на Факултета по журналистика.

Домакинът ги остави да се уточнят дали във въпросния ден на място е имало 15, 20 или 500 човека и след това нарече “нахалство една бутикова бутикова групичка да бъде сравнявана с десетките хиляди студенти, които се вдигнаха срещу властта в зората на демокрацията”.

“През 1990 година съм лежал на стълбите, гладувал съм срещу Петър Младенов и много добре знам колко човека бяха тогава.” Гневът му бе провокиран от Галя Прокопиева, която се оплака от отразяването на протестите в масовите медии.

30.10 2013 в 16:24

Грънци им симпатизират, такъв як бой биха им дръпнали на тези боклуци УРКОпатори.
Пълна манипулация и измама - шепа УРКОпатори се гаври с интелигентната и умната част на BG! И се гаври под диктовката на разни Соросоиди, дебелогъзата Тони Цонева, Ивет-Минет, Цветелина Карагьоз с тЪпънг пойнта! Какво беше тЪпинг пойнт – нагнетяване с малки групи напрежение в обществото, така ли беше? Още едно допълнение – и с малко пари за надник и за кльопачка и пиене през нощта - ефтинджос в BG е да наемеш протестъри и УРКОпатори. Айде, да се омитат УРКОпаторите ... има правилник на университета, има полиция, ИМА ЗАКОНИ, АЙДЕ ... ДА СЕ ПРИЛАГАТ...и към УРКОпаторите

30.10 2013 в 16:00

Кои работят в центъра на София? Чуждите монополи, българските монополи и държавната администрация. Обикновения българин няма пари за бензин да ходи на работа в центъра на София, да плаща паркинг и синя и зелена зона. Тях ли ги жалите бе? ПЪЛНА БЛОКАДА НА СТРАНАТА!

30.10 2013 в 15:44

СТУДЕНТСКИЯТ ПРОТЕСТ — НЕ ПРОСТО ОКУПАЦИЯ, А ОХРАНА НА ИСТИНСКИ ВАЖНИТЕ ЗА ЦИВИЛИЗАЦИЯТА ЦЕННОСТИ

http://martintarpev.wordpress.com/2013/10/29/%D1%81%D1%82%D1%83%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D1%82%D1%81%D0%BA%D0%B8%D1%8F%D1%8 2-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%B5%D1%81%D1%82-%D0%BD%D0%B5-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%BE-%D0%BE%D0%BA%D1%83%D0%BF/

30.10 2013 в 15:40

Чудя се само колко от вас си спомнят първата студентска СТАЧКА. Как ярко бе забита целта - отпадане на чл.Първи от Конституцията за ръководната роля на БКП... И онова бледо момченце, което не искаше да го наричат студент, а дисидент... Сега 23години по-късно същото това "момче", Емил от Пазарджик, се опитва да наставлява студентите от трибуната на тв7. Дано не му се вържат. Нито на него нито на останалите сенки чакащи ги покрай входа на Алма Матер.

Дано, ама на дали!