Станка Златева ще е кандидат-депутат на ГЕРБ в Сливен

Елица Мартинова 20 март 2013 в 09:34 3609 18

Станка Златева Снимка: БГНЕС
Станка Златева Снимка: БГНЕС

Петкратната световна шампионка по борба Станка Златева ще бъде издигната за кандидат-депутат от ГЕРБ в Сливен. Това потвърди самата тя пред в. „Стандарт“.

Станка Златева вече е приела предложението на ГЕРБ, но мястото и в листите все още не е уточнено. Тя обещава да направи хубави неща за спорта, ако бъде избрана за депутат в 42-рото Народно събрание.

Засега е ясно, че списъкът в Сливен ще бъде оглавен от досегашният председател на земеделската комисия в парламента Десислава Танева.

Очаква се, че ГЕРБ ще заложи на известни спортни величия и в листата си във Варна, където от гражданската квота на партията са издигнати олимпийският шампион по бокс от Сеул '88 Ивайло Маринов и олимпийската шампионка по гребане Румяна Нейкова.

Във вторник ГЕРБ по традиция се регистрира първа за предстоящите парламентарни избори, след като активисти от младежката формация на партията дежуряха пред сградата на ЦИК от петък.

ГЕРБ внесоха малко над 55 000 подписа. Зам.-председателят на партията Цветан Цветанов уточни, че номинациите за изборните списъци вече са готови, но не пожела да коментира листите, преди от централата на партията да излязат с окончателно решение.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!