Станишев: Няма да правим пазарлъци с ДПС и „Атака”

Елица Мартинова 21 май 2013 в 08:33 2279 1

Сергей Станишев. Снимка БГНЕС.
Сергей Станишев. Снимка БГНЕС.

„Досега не са водени разговори за кабинет нито с ДПС, нито с „Атака”, защото тези разговори се основават на програмата, която обсъдихме вчера. Ние пазарлъци няма да правим, ще водим публични, прозрачни консултации”. Това заяви в ефира на bTV лидерът на БСП Сергей Станишев.

„Нито един от проблемите, заради които хората излязоха на улицата, не е решен. Хората се нуждаят от спешни мерки”, обясни председателят на социалистите.

Хората не ги интересуват политическите игри и коя точно ще е партията с мандат. За тях има значение дали парламентът ще реши проблемите им, предполага червеният лидер.

Той обясни, че мерките, предвидени в плана „Орешарски”, целят да стабилизират държавата и да помогнат на най-нуждаещите се граждани.

Председателят на БСП обаче бе категоричен, че първата стъпка на новия кабинет трябва да бъде ревизия на предходното управление.

По думите на Станишев желанието на ГЕРБ да касират изборите са „поредните политически игрички на партията с най-голяма подкрепа в парламента”.

„Направиха избори с цялата мощ на държавната власт, а сега искат касиране на изборите, защото резултатите не са им удобни. Всичко това е опит да останат на власт, но не за да решават проблемите на хората, а за собствен интерес, за да замитат следи и да не носят отговорност”, каза Станишев.

Има решение на ЦИК , вярвам, че Конституционния съд ще реши по съвест за искането на ГЕРБ, но съм сигурен, че тази партия ще се опита да окаже натиск, каза Станишев. Не се съмнявам, че и сега ще се използват всякакви похвати, обясни още той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!