Спукаха гумите на буса на ТВ7 (видео)

Владимир Йончев Последна промяна на 15 юни 2013 в 23:30 5292 5

Атаката срещу буса на ТВ7. Снимка Булфото
Атаката срещу буса на ТВ7. Снимка Булфото

Бусът на телевизиите на КТБ и Делян Пеевски - ТВ7 и News7 пострада по време на протеста.

Подвижната телевизионна станция бе паркирана доста неразумно до шадравана пред президентството, в непосредствена близост до Ларгото, където беше сборният пункт на протестиращите.

При тръгването на множеството от Ларгото към парламента, шествието мина покрай нея. Първоначално хората опаковаха колата с панделки като ковчег, после неколцина от тях изпуснаха гумите на автомобила.

В един момент младежи с вид на футболни хулигани опитаха и по-радикални действия, но хората от митинга ги овладяха, обясниха, че това е провокация и така спасиха екипа на телевизиите.

Ето видео от случката:

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16.06 2013 в 07:03

Точно така! Гумите бяха спуснати, а не спукани.

16.06 2013 в 02:30

Очевидно се опитваха да предизвикат някаква реакция от протестиращите. Бях на няколко метра от колата им преди да потеглим към НС. Всичко беше наред, докато си стояха в буса. Когато един от екипа извади два генератора, няколко души се опитаха да го убедят да не продължава с разгръщането на техниката. След няколко минути пререкания, човекът се прибра отново в буса. След като се поуспокоиха нещата обаче, тихомълком включиха още техника и секунди преди да тръгнем към НС, екипът им излезе готов за пряко включване, заедно с кифлата и оператора.

16.06 2013 в 02:20

репортаж на самата потърпевша „медия“ твърди, че гумите на колата били спукани, били счупени стъкла, както и камерата им

16.06 2013 в 01:33

Прави ли разлика между "спукаха" и "спаднаха" гумите офроуд медията ви, или и вие, дето се пишете толко принципни се поддавате на долни човешки страсти. Това не е преекспонирано, а подвеждащо уважаеми. Всички ли журналисти сте оперирани от достойнство и разум?

15.06 2013 в 23:54

Ето видео от самото начало с блъскането на оператора:
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=DTGLEHzWWhE